PLANINARI BUNDEKA ODRŽALI SKUPŠTINU – I NADALJE PUNO AKTIVNOSTI S DJELOMIČNIM IZMJENAMA U VODSTVU

U petak, 28. veljače održana je u ST “Klet” u Sv. Martinu na Muri redovna izborna godišnja skupština na kojoj je uz redovno izvještavanje o aktivnostima i financijama bio izbor novog vodstva te podjela zahvalnica i priznanja HPS-a zaslužnim članovima.

Predsjednica Društva Sonja Vršić u svom je izvješću naglasila da je društvo  i prošle godine bilo izuzetno aktivno, imali su 40-ak različitih aktivnosti, od toga 34 pohoda, 26 jednodnevnih i 8 višednevnih; 15-ak je izleta ostvareno autobusima. Jedan je izlet bio desetodnevni, pohodili su planine Bugarske i Grčke.  Posebno su istaknuli pohod na Triglav na koji su došli gotovi svi planinari, njih 34; rafting na Uni, bicikliranje Tour de Balathon te organizaciju multimedijalnih predavanja vezanih uz planinarenje. Imali su 233 člana od toga 161 seniora, 26 juniora i 46 umirovljenika. Prošle su godine slavili 15 godina rada simboličnom šetnjom Rudarsko-murskim putem i svečanom sjednicom na kojoj su primili srebrnu plaketu i značku HPS-a. Realizirali su većinu planiranih izleta, a domaćini su bili već tradicionalnim pohodima: 15. Vincekovom pohodu na kojem je bilo oko 1700 ljudi, Noćnom pohodu na Ivanščicu, pohodu na izvor rijeke Mure i Pohodu prijateljstva.  Oformili su sekciju vodiča na čijem je čelu Renato Pahor, a zamjenik Mladen Mavrin, sekciju koja će doprinijeti kvaliteti rada i organizaciji pohoda. Kako su prošle godine školovali još 6 vodiča, sada je Bundek osnažen i ima 12 vodiča A kategorije i na tome neće stati. Zahvalili su svim sponzorima i donatorima koji im pripomažu u organizaciji Vincekovog pohoda, svim udrugama, a među njima najviše DVD Mursko Središće i Društvo žena, a zahvalili su se i Gradu  koji propoznaje njihov uspješan rad, iako ih zbog financijske problematike ne može pratiti u dovoljnoj mjeri.

Za iduću godinu planiraju oko 35 različitih pohoda, organizaciju predavanja te niz projekata… pa ako će biti dovoljno energije, dosta lijepih vremenskih uvjeta, nadaju se da će sve uspješno i realizirati. Dosta pohoda organizirat će u suradnji s PD Prelog i PD Lendava.

Kako je sjednica bila redovna izborna, osamdesetak pristutnih članova jednoglasno je odabralo sljedeće vodstvo:

Izvršni odbor: predsjednica Sonja Vršić, dopredsjednik Renato Pahor, tajnica Nevenka Ribarić, blagajnik Stanko Nemec i Mladen Mavrin kao član. Članovi Nadzornog odbora su: Josip Hrešć, predsjednik, te članovi Zlatko Mihocek i Đuro Kugelman. Članovi Suda časti: Branka Beuk, predsjednica, te članice Bojana Balaž i Ana Bajsić.

Zahvalnice Društva  za ustrajnost u radu i promicanje planinarstava primili su: Zlatko Bahun, Stanko Nemec, Sonja Vršić, Ranka Šušteršić, Bojana Balaž, Alojz Vršić, Suzana Nemec, Zorko Šušteršić, Bojana Balaž, Gordan Ribarić, Nevenka Ribarić, Pavel Ribarić, Josip Hrešć, Ivanka Hrešć, Vladimir Vinko, Bojan Barić, Krunoslav Varga, Smiljka Palfi, Tatjana Bahun, Branka Beuk i Miljenko Fric.

Plaketu HPS-a s brončanom značkom zasluženim je članovima uručio tajnik HPS-a i HGSS-a Darko Berljak, a primili su je: Branka Beuk, Miljenko Fric, Nevenka Ribarić i Alojz Vršić.

 

                                                                                                                                 (S.V.)