Pionirima i kadetima Međimurja prvi bodovi u prvenstvu

Neizvjesno i napeto bilo je u obje utakmice između pionira i kadeta Međimurja i Varaždina na izvanrednom travnjaku SRC Trate u Nedelišću.

To je bio dodatni motiv za obje ekipe koje su prikazale dobar nogomet pred oko 150 gledatelja.

U srazu pionira gosti su imali inicijativu i poveli u drugom poluvremenu. Nakon toga bude se igrači trenera Marija Šarića i nakon bolje igre zasluženo izjednačuju golom Krištofića. Remijem 1:1 osvajaju prvi prvenstveni bod.

Još zanimljivije i neizvjesnije bilo je u utakmici kadeta u kojoj je Međimurje izgubilo dva boda nakon previda suca Kolarića. Umjesto Gordana Golika koji je podnio ostavku na mjesto trenera kadeta privremeno je bio voditelj škole nogometa Hrvoje Goričanec. U čvrstoj i zanimljivoj utakmici Luka Marton je prekrasnim lobom doveo u vodstvo domaće. U drugom dijelu Varaždin uspijeva poravnati golom čakovčanca Nike Domjanića, ali ne za dugo. Nedugo nakon što je ušao u igru Saša Stojko s preko dvadesetak metara zabija gol za 2:1. U zadnjoj minuti sporna situacija  suca Kolarića koji dosuđuje dvojbeni kazneni udarac za Varaždin i gosti izjednačuju preko Banekovića na 2:2.

U obje utakmice mladi igrači Međimurja pokazali su veliko htijenje i šteta što nisu odnijeli barem jednu pobjedu, a zaslužili su je.

U sljedećem kolu mladi nogometaši Međimurja gostuju u Zagrebu kod Lokomotive.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)