Pioniri i kadeti ŠN Međimurje-Čakovec u finalu prvoligaških kvalifikacija dočekuju Rudeš

Kao pobjednici Regije Sjever stariji pioniri i kadeti ŠN Međimurje-Čakovec plasirali su se u završnicu, tj. kvalifikacije za popunu 1. HNL kadeta i pionira. Obzirom da se od slijedeće sezone 2018. / 19.   1. HNL pionira i kadeta smanjuje sa 16 na 14 sudionika samo jedna od četiri ekipe koje sudjeluju u kvalifikacijama ulazi u Prvu ligu.

Naša ŠN Međimurje Čakovec igrala je u polufinalu na neutralnom terenu u Ivanić Gradu protiv Marsonije iz Slavonskog Broda. U prvoj utakmici sastali su se kadeti, a čakovčani već u 3. minuti dolaze u vodstvo zgoditkom Gela iz kaznenog udaraca. Međutim vodstvo je kratko trajalo jer u 6. minuti Golubić nesmotreno igra rukom u kaznenom prostoru i biva isključen, a Marsonija izjednačuje iz jedanaesterca. Iako s igračem manje mladići Nevena Bujanića dobro su parirali Marsoniji do pred sam kraj, kada u 75. minuti dobivaju gol koji je značio i poraz od 2: 1.

Po propozicijama HNS-a u drugoj utakmici pioniri ŠN Međimurje trebali su pobijediti svog protivnika bilo kojim rezultatom i plasirati se u finale kvalifikacija. Stari lisac na klupi čakovčana Mario Šarić dobro je pripremio svoje pionire i u 20. minuti golom Stojko Saše vode 2:0. Prvi zgoditak za Međimurje efektno je postigao Lovro Panić Levak već u 8. minuti. Međimurci su dobro  čuvali svoje  vodstvo, Marsonija je uspjela samo smanjiti na 2:1 i ovom pobjedom ŠN Međimurje ušla je u finale gdje će se susresti s Rudešom koji je bio bolji od Dubrovnika.

Ovaj susret, gdje će se  između ŠN Međimurje Čakovec i zagrebačkog Rudeša dobiti novi sudionik 1. HNL za pionire i kadet , igra se u srijedu 20. lipnja također na neutralnom terenu a kojeg će odrediti u HNS – u.

(Miljenko Dovečer, foto: Hrvoje Goričanec)