Petar Filipović srebrni, Leona Gulija i Tesa Balog brončane na Svjetskom kupu

Na Svjetskom kupu i Svjetskoj ligi prošlog vikenda u Poreču nastupilo je rekordnih 3700 natjecatelja iz 72 države. Za Hrvatsku reprezentaciju nastupili su i članovi KK Globus Čakovec-Mala Subotica i postigli odlične rezultate.

Petar Filipović osvojio je srebrnu medalju u kategoriji dječaka U12 +45kg. U četvrtfinalu i polufinalu u napetim mečevima pobjeđuje predstavnike Crne Gore i Češke, a u finalu je izgubio od predstavnika Njemačke.

Tesa Balog osvojila je brončanu medalju u kategoriji djevojčica U12 +40kg. Prvo kolo pobjeđuje predstavnicu Engleske, nažalost u četvrtfinalu tijesno gubi od Francuskinje koja kasnije ulazi u finale. Tesa kroz repasaž prvo pobjeđuje predstavnicu Češke, a u borbi za broncu ostvaruje slatku pobjedu protiv Rumunjke (od koje je nedavno izgubila u Polufinalu Prvenstva Balkana).

Leona Gulija osvojila je broncu u kategoriji juniorki -66kg. Odlično je odradila sve mečeve (skor 24:5), osim četvrtfinala gdje ju je malo iznenadila Belgijka, kasnija prvakinja. U repasažu Leona suvereno pobjeđuje protivnice i osvaja broncu. Ovo je Leonina druga medalja sa Svjetske lige ove godine, nakon zlata iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Sven Strahija tek što je prije dva tjedna prešao u juniore odlično odrađuje u vrlo jako konkurenciji juniora -76kg i pobjeđuje sve protivnike u svom poolu. U četvrtfinalu je posebno vrijedna bila pobjeda protiv dvostrukog Europskog prvaka i vodećeg na WKF ljestvici iz Turske. Nažalost u polufinalu malo posustaje i gubi meč, a u meču za broncu nesretno gubi od Nizozemca i osvaja 5. mjesto.

Petar Slukić (U14 +55kg) odlično je odradio sve mečeve u svom dijelu ždrijeba i dolazi do finala svojeg poola, gdje tijesno gubi (1:2). Njegov protivnik se u sljedećem meču ne uspijeva plasirati u finale, pa Petar nažalost ostaje bez prilike za medaljom.

David Bermanec (U14 -55kg) nakon početne pobjede, gubi u 2. kolu od finaliste i ulazi u repasaž gdje osvaja 9. mjesto.

Nikola Topličanec (juniori -55kg) i Laura Strahija (kadetkinje -61kg), svaki nakon po dvije pobjede gube u 1/8 finala,  te ostaju bez repasaža.

Nastupili su još Tino Panić, Tena Vurušić, Aida Trstenjak, Paulina Magdalenić, Ervin Šoltić i Ana Filipović, koji su zaustavljeni u kvalifikacijama.

Naše natjecatelje vodio je trener Dejan Slukić.

KK Globus