Pet medalja za „Mura avanturu“ na Nacionalnom prvenstvu u brdskom biciklizimu

Prošle nedjelje, 22.07.2018. godine, u Otoku kraj Sinja održano je nacionalno prvenstvu brdskom biciklizmu, disciplini Cross country olimpic (XCO).Unatoč vrlo vručem vremenu, na prvenstvu se pojavila kompletna krema hrvatskog brdskog biciklizma, u želji da se domognu titule najboljeg brdskog bicikliste hrvatske. Domaćin, Cycling team Kamešnica, potrudio se da prvenstvo protekne u najboljem redu. Staza je bila kondicijski i tehnički teška, a dodatnu težinu davala joj je i velika vručina, koja se penjala i iznad 30 stupnjeva celzijusevih.

Biciklistički klub „Mura avantura“ iz Sv. Martina na Muri na prvenstvu je nastupio sa 12 natjecatelja, te osvojio ukupno 5 medalja. Po kategorijama, članovi Mure avanture postigli su sljedeći plasman:

U kategoriji U11 djevojčice,nastupila je Jelena Posel, i na svojoj prvoj službenoj utrci osvojila 4. mjesto. Isti plasman u kategoriji U13 djevojčice postigla je i Ana Hunjak. U kategoriji U15 muški, nastupili su Matija Trstenjak koji je osvojio 2. mjesto i naslov viceprvaka hrvatske, te David Trstenjak, koji je uz tehničke probleme sa biciklom stigao u cilj kao 9. U kategoriji kadetkinja Ida Trstenjak odličnom je vožnjom u cilj je stigla kao 2. , te se također , kao i njen brat Matija okitila naslovom viceprvakinje hrvatske. U kategoriji kadeta nastupili su Lovro Posel i Mihael Krobot. Mihael je utrku završio na 6. mjestu, a Lovro na 10. mjestu. U kategoriji Sport najbolji je bio član Mure Avanture, Patrik Antolašić, koji je pomeo kokurenciju, te postao nacionalni prvak u navedenoj kategoriji. U kategoriji Veteran A, Marko Žnidarić –Deda, osvojio je vrlo dobro 5. mjesto. U kategoriji juniora nastupili su Nikola Vinko i Stjepan Hunjak. Nikola je utrku završio na 8. mjestu. Stjepan je odličnom vožnjom stigao na cilj kao drugi, i postao viceprvak hrvatske. U kategoriji Elite žene , nastupila je Majda Horvat, koja je na cilj stigla kao 3., te osvojila brončano odličje.

Nakon nacionalnog prvenstva za bicikliste Mure avanture slijedi zasluženi odmor od natjecanja u trajanju od nekoliko tjedana, osim za Stjepana Hunjaka, koji je u srijedu sa MTB reprezentacijom hrvatske otputovao u Graz na europsko prvenstvo u disciplini XCO, gdje će na utrci u nedjelju 29.07.2018. g. u juniorskoj konkurenciji , braniti boje hrvatske.

(Predrag Trstenjak, foto Mura avantura)