Pet medalja za ČPK na 10. „Sveti Kirvin“ međunarodnom mini Grand prix natjecanju

Plivačka sezona se sve više zahuktava, a jedan od rijetkih vikenda kada nema velikog broja natjecanja, u Čakovečkom plivačkom klubu iskoristili su za održavanje tradicionalnog klupskog prvenstva.

U subotu 11. svibnja tako je na čakovečkim Gradskim bazenima Marija Ružić nastupilo 120 plivačica i plivača ČPK-a svih uzrasta, od najmlađih do najstarijih. Natjecatelji su bili podijeljeni u šest kategorija: kategorija A (rođeni 2005. i stariji), kategorija B (rođeni 2006./07.), kategorija C (rođeni 2008.), kategorija D (rođeni 2009.), kategorija E (rođeni 2010.) i kategorija F (rođeni 2011. i mlađi). Plivalo se u disciplinama 25 metara leptir, leđno, prsno i slobodno za najmlađe uzraste te 50 metara leptir, leđno, prsno i slobodno za ostale natjecatelje.

Najbolja tri plivača i plivačice u svakoj disciplini i kategoriji su nagrađeni prigodnim medaljama, a svi natjecatelji su primili medalje za sudjelovanje. Predsjednik ČPK-a Goran Kolarić rekao je kako ovakvo natjecanje dodatna prilika za brušenje forme. „Simuliramo pravo natjecanje kako bi naši plivači ostali u ritmu. Bez obzira što je riječ o klupskom natjecanju, pravi protivnik svim plivačima je samo štoperica. Stoga ne čudi što su mnoga isplivana vremena bila puno bolja od uobičajnih. S druge strane ovako natjecanje je ujedno i team building te prilika za dodatno stvaranje timskog duha“ izjavio je Kolarić.

No, iako plivački kalendar za subotu 11. svibnja nije bio prekrcat natjecanjima, u Sisku je u organizacija Plivačkog kluba Sisak Janaf održan 10. „Sveti Kirvin“ mini Grand prix natjecanje. Čakovečki plivački klub, pod vodstvom trenera Antonia Šanteka predstavljalo je 13 natjecatelja, 9 plivačica (Jana Slaviček, Marta Horvat, Vida Kolarić, Hanna Mesarić, Jessica Elena Novak, Lucija Trupković, Meri Furdi, Sara Puklavec i Lana Pintarić.) i 4 plivača (Sven Furdi, Borna Bičak, Matija Tropša i Mario Beliga.) Ukupno je nastupilo 303 plivača i plivačica iz 18 klubova iz Hrvatske, Njemačke i Bosne i Hercegovine. Mladi Čakovčani osvojili su pet medalja.

Osvajači medalja Sisak, Sveti Kirvin:

-Matija Tropša 

2.mjesto u disciplini 100m leptir

2.mjesto u disciplini 200m leđno

3.mjesto u disciplini 200m leptir

-Sara Puklavec 3.mjesto u disciplini 200m leptir

-Marta Horvat 3.mjesto u disciplini 200m leđno

(Miljenko Dovečer, foto: ČPK)