Peklenički “Plavi” prosuli vodstvo od dva gola u Mihovljanu

Utakmica za goste iz Peklenice u Mihovljanu protiv domaće Slobode bolje nije mogla početi. Od samog početka Plavi su nametnuli ritam, pritisnuli domaćina na svoju polovicu što je rezultiralo ranim vodstvom .

Nakon kornera u 8. minuti susreta lopta se odbila do stopera Kovača koji je bio najprisebniji u kaznenom prostoru Slobode i posprema loptu u mrežu za 0:1.

Mihovljančani se nisu još ni snašli, a već je bilo 0:2. Jedna dubinska lopta došla je na lijevoj strani do Erdelje koji vara svog čuvara i zavrće loptu u sredinu na koju nalijeće kapetan gostiju Nerer i povećava vodstvo svoje momčadi.

Gosti i dalje kontroliraju igru ali u 22. minuti dolazi do smanjenja vodstva  ponajviše greškom vratara Plavih. Slobodni udarac s nekih dvadesetak metara izveo je Culjak, lopta se odbila od zemlje, a vratar gostiju umjesto da reagira rukama pokušao je nogom obraniti gol i promašio cijelu loptu koja je otišla u mrežu za 1:2.

U drugom dijelu drukčija slika, sada je opasnije  Sloboda, a Plavi pokušavaju kontrama . Takvu igru uspjeli su domaćini okruniti u 80. minuti i drugim golom Culjaka iz kaznenog udarca izjednačili na 2:2.

Ovim remijem Plavi su se učvrstili na sedmom mjestu, dok Sloboda na dvanaestom mjestu ima šest bodova više od posljednjeg Zasadbrega.

(tekst i foto Miljenko Dovečer)