PEKLENICA BEACTIVE – FLASH MOVE U SPOMEN PARKU NAFTAŠTVA

Kampanja “Krećimo se sada” (NowWeMOVE) uključuje sve više aktivnosti tijekom cijele godine kako bi se još više ljudi motiviralo na usvajanje navike redovite tjelesne akivnosti, a 5. po redu Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti (MOVE Week) ove godine održao se od 23.-29. svibnja 2016.

02

Kampanja “Krećimo se sada” od 2013. godine uključuje i FlashMOVE – ples na otvorenom, koji  se u organizaciji ISCA-e održao i ove godine. U koordinaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u Međimurju se Flash MOVE vrlo uspješno organizirao već dvije godine  (2014. i 2015. godine) s velikim brojem sudionika, a prošle je godine naš Flash MOVE video bio najpromoviraniji video u Europi.

03

Europska komisija je odlučila flash mobom 10. rujna najaviti ovogodišnji početak Europskog tjedna sporta (#BEACTIVE European Week of Sport the 2016. edition), koji će se u Hrvatskoj obilježiti od 10-17. rujna. Koreografiju su ove godine osmislili članovi Športne unije Slovenije, koristeći pjesmu “ALE’O”, ustupljenu od strane Vladine organizacije Sport Malta.

04

Organizatori plesa u Međimurju su Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće, Turistička zajednica Grada Preloga, Udruga mladih Efekt iz Preloga, Turistička zajednica  Grada Mursko Središće i Općina Belica.

05

Flash MOVE se održao u Spomen parku naftaštva u Peklenici, a sudjelovali su: mažoretkinje Mursko Središće, Društvo žena Mursko Središće i USR “Sport za sve” M. Središće.

GMS

06