PAJTAKU 3 UTAKMICE NEDELEGIRANJA D. ŠOLTIĆU I T. LEVAČIĆU JEDNA UTAKMICA NEIGRANJA

Disciplinski sudac MŽNL ČK – VŽ Slavko Kušćer donio je odluke o kažnjavanju sudionika utakmice Nedelišće – Rudar. Glavni vinovnik tih neugodnih događaja sudac  Dragutin Pajtak dobio je  kaznu nedelegiranja na tri utakmice što sasvim dovoljno govori o njegovom dijeljenju “pravde” na spomenutoj utakmici. Zbog crvenog kartona odnosno dva žuta jednom utakmicom kažnjava se M. Filipović (Nedelišće). Isto tako sa po jednom utakmicom na prijavu delegata Petra Krhača kažnjavaju se Tomislav Levačić (Nedelišće) i Dario Šoltić (Rudar) .

U dodatnom izvješću delegata P. Krhača koji je većinu nemilih događaja opisao korektno piše da je incidentna situacija nastala kad je u borbi za loptu D. Šoltić zahvatio T. Levačića u području genitalija , a ovaj uzvratio udarcem u lice otvorenom šakom.   Po disciplinskom sucu Slavku Kušćeru od sada će igrači svoju neku pravdu moći potražiti na samom terenu jer će u najgorem slučaju dobiti  minimalnu kaznu kao i žrtva napada. Idealno solomunsko rješenje po disciplincu Kušćeru opalimo svakom po utakmicu bez obzira na težinu prekršaja i to je to. Bilo bi smiješno da nije tužno.

Također će igrači s klupe bez problema moći ulaziti na teren i dijeliti pravdu kao što je to bilo u slučaju G. Međumurca kojeg je također u svom izvješću naveo delegat P. Krhač. Jedino nije naveo njegovo odgurivanje B.Vurušića sa obje ruke od čega ovaj pada na travnjak.

No zato su pomoćni sudac i on čuli i vidjeli  Rajka Zadravca kako s tribina viče na pomoćnog suca. To je valjda bilo u trenutku kada se ispred njih događala ta situacija Međumurca i Vurušića , a ne možeš stvari pratiti na dva mjesta.

(Z. Rihtarec)

unnamed