Ovaj vikend započinje 1. kolo jesenskog dijela natjecanja nogometnih ligaša

Evo nakon ovih ljetnih vrućina te malog smirivanja ovih paklenih dana na naše travnjake vraća se i natjecanje u najvažnijoj  najsporednijoj stvari na svijetu nogometu.

Kreće sa svojim natjecanjem i međužupanijska liga Čakovec – Varaždin kao i gradski „B“ ligaši  koji u 1. jesenskom nogometnom kolu igraju utakmice koje će već na samom početku pokazati koliko i kako su radili u ovom pripremnom razdoblju. Sigurno je da kako još uvijek traje doba godišnjih odmora neke ekipe neće nastupati u kompletnim sastavima, ali i to daje draž samom natjecanju.

  1. nogometna liga Čakovec – Varaždin

Rudar iz Murskog Središća domaćin je vrlo snažnoj i jakoj ekipi Bednje iz Beletinca koja se u ovom prijelaznom razdoblju još dodatno pojačala, ali ni Rudar tu nije zaostao pa se nadamo u subotu 18.08. 2018. u 17,30 sati na igralištu Šuderka jednoj lijepoj kvalitetnoj i zanimljivoj utakmici koju svakako treba pogledati.

Utakmicu u M. Središću sude Bojan Novosel, Ivica Svetec i Nikola Pintarić dok je delegat utakmice Božidar Kolarić.

  1. međimurska liga Skupina „B“

Plavi iz Peklenice ove su nedjelje 19. 08. 2018.  gosti kod ekipe Omladinca iz Mačkovca u 17,30 sati , a utakmicu sude Dario Bubek, Matej Mesarić, Renato Vuk dok je delegat utakmice Antun Vlahek.

Hajduk iz Štrukovca u istom terminu gostuje u Strahonincu kod istoimene ekipe. Utakmicu sude Goran Žganec, Valentino Kantoci, Damjan Tomšić dok je delegat utakmice Dragutin Korunić.

Mura iz Hlapičine domaćin je starom znancu ekipi Venere PMP iz Svetog Jurja na Bregu. Djelitelji pravde na toj utakmici bit će Darko Filipčić, Elvir Bašek, Danijel Kočila, a delegat je Tomislav Šoltić. Utakmica se igra u nedjelju 19. 08. 2018. s početkom u 17,30 sati.

Sokol iz Vratišinca povratnik iz prve u drugu ligu svoj put u pokušaju ponovnog vraćanja u viši rang započinje u Vratišincu protiv ekipe Malog Mihaljevca. U službenom glasilu piše da se utakmica igra u nedjelju 19. 08. 2018. u 17,30 sati, a kako smo mi dobili neke ne do kraja provjerene informacije da će Sokol svoj utakmice igrati subotom bilo bi dobro da prije provjerite dan odigravanja same utakmice.

Utakmicu u Vratišincu sude Igor Križarić, Tomislav Čurila, Robert Novak dok je delegat utakmice Dragutin Borko.

  1. međimurska liga

Torpedo iz Križovca svoju utakmicu prvog kola igra 19. 08. 2018. na svom igralištu u 17,30 sati u nedjelju s ekipom Vučetinca. Utakmicu sude Ivan Žganec, Nikica Nedeljko, Jurica Šegović, a delegat utakmice je Alojz Kopasić.

Mladost iz Selnica pak u istom tom terminu s novim-starim trenerom na klupi Marijanom Moharićem- Macom odlazi u goste Graničaru u Novakovec.

Utakmicu sudi Nikola Graf, a pomagat će mu Darko Pokrivač, dok  je delegat utakmice Robert Radek .

(tekst Zlatko Rihtarec foto: arhiva Muralista, Z.R.)