Ovaj vikend održava se 20. međunarodni nogometni turnir “Međimurec 2018.”

20. međunarodni nogometni turnir dječaka U-13 “Međimurec” 2018. bit će održan od petka 10. do nedjelje 12. kolovoza na terenima u Dunjkovcu/Pretetincu i Nedelišću (Međimurska županija)

Na turniru će sudjelovati rekordnih 16 ekipa iz deset zemalja. Uz najjače hrvatske klubove bit će tu i predstavnici: Japana, Slovenije, Austrije, Poljske, Slovačke, Mađarske, Makedonije, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Turnir se održava pod pokroviteljstvom HNS-a i licenciran je od UEFA-e, a podržavaju ga Međimurska županija i Općina Nedelišće. Smatra se najjačim turnirom u ovoj kategoriji u regiji te jednim od najjačih u Europi. Mnogi od danas poznatih igrača sudjelovali su na ovom turniru, poput: Ivana Perišića, Ivana Strinića, Marka Pjace, Josipa Pivarića, Lovre Kalinića, Andreja Kramarića, Tina Jedvaja i Matea Kovačića koji je 2005. bio proglašen najboljim igračem turnira. Paralelno s tim turnirom na pomoćnom igralištu u Dunjkovcu/Pretetincu bit će održan malonogometni turnir na mantinele koji je namijenjen  nogometnim školama iz Međimurja, ali i susjednih županija. Taj turnir imat će pet kategorija: U-7, U-8, U-10, U-12 i U-14, a svoje sudjelovanje  na tom turniru na mantinele potvrdile su i ekipe iz daleke Kine.

(tekst M. Dovečer, foto Međimurec)