Otvoren 3. Međimurski festival sportske rekreacije za osobe starije životne dobi

U dvorištu Doma umirovljenika u Čakovcu svečano je otvoren 3. Međimurski festival sportske rekreacije osoba starije životne dobi. Organizatori su Međimurski savez sportske rekreacije “Sport za sve” te Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec dok jeHrvatske    pokrovitelj festivala Međimurska županija zbog čega se i održava u povodu dana Međimurske županije.

Ovu jedinstvenu manifestaciju u Republici Hrvatskoj podržali su predsjednica i tajnik udruge „Sport za sve” Danica Korunić i Marijan Vugrinčić, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač i njegov zamjenik Zoran Vidović, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec Štefica Martinez a Festival je otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec poželjevši svima sportsku sreću, obilje druženja, zdravlja i osmijeha.

Natjecanje se održalo u četiri sportsko-rekreacijskih disciplina, pikado, viseća kuglana, bacanje loptice u koš i bacanje kolutova na štap. Više od 70 natjecatelja su iz Doma za starije i nemoćne osobe „Novinšćak” iz Čakovca, „Strahija” iz Hodošana, Doma za starije „Orehovica” i Doma za starije i nemoćne „Depadansa” Čakovec.

UO za poslove župana

Morana Kiš