Osvrt na proteklu sezonu Leonarda Sanjkovića trenera NK “Mura” Hlapičina

Nakon osvajanja prvog mjesta u 3. ŽML Skupina “B” i povratka u viši rang natjecanja za mišljenje o samoj protekloj sezoni upitali smo aktualnog trenera NK “Mura” Leonarda Sanjkovića. Pa evo što nam je na tu temu kazao:

Na početku bi zahvalio upravi kluba na čelu s predsjednikom Dragutinom Stojkom na ukazanom povjerenju u vođenju ekipe prema zacrtanom cilju, a cilj svakako nije bio jednostavan. Nakon dugogodišnjeg igranja u višem rangu natjecanja, klub je prošlu sezonu iznenada ispao iz lige, te je cilj kluba bio čim prije vratiti se natrag u viši rang. Preuzeo sam ekipu na polusezoni, u tom trenutku zaostatak ispred prvog konkurenta D. Koncovčaka bio je 3 boda. Rano smo počeli s pripremama, 7 tjedana prije početka prvenstva i odigrali smo 6 pripremnih utakmica s protivnicima iz viših liga, što se pokazalo uspješnim u nastavku sezone gdje smo svih 14 kola odigrali bez poraza, uz samo jedan neriješeni rezultat i na kraju završili s 10 bodova razlike ispred prvog pratitelja. Moram pohvaliti ozbiljnost, odgovornost i upornost igrača koji su maksimalnim angažmanom kako na treningu tako i na utakmicama ostvarili ovaj uspjeh. Naravno, nije sve bilo uvijek idealno, u pripreme smo krenuli oslabljeni zbog odlaska nekolicine kvalitetnih igrača, međutim u upravi su odradili odličan posao i na tom polju te smo kvalitetno popunili sve „rupe“. Ozljede su nas također pratile kroz cijelu polusezonu, pa smo tako, od 22 igrača, na utakmicama raspolagali s prosječno 12-13 igrača. Međutim, spoj iskusnih igrača s jedne strane i mladih igrača s druge strane u pravom omjeru, donio je kvalitetne igre i veliku bodovnu prednost uz impozantnu gol razliku. Čestitam našem prekaljenom golgeteru Nenadu Radikoviću na tituli najboljeg strijelca svih međimurskih liga. Također, i našim vjernim navijačima koji su nam bili 12 igrač u svakoj utakmici, kao i novoosnovanoj navijačkoj skupini Fakini.
U ovom trenutku već smo ohladili glave i razmišljamo o novoj sezoni i novim izazovima koji nas čekaju u novoj sredini. Neki od igrača nakon uspješno odrađene sezone idu u zasluženu sportsku „mirovinu“ pa je u klubu trenutno fokus na dovođenju novih igrača za te pozicije. Ljetni odmor je kratak, već 15. i 16.07. nastupamo na turniru u Peklenici koji će biti početak priprema, a vikend iza 22.i 23.07 .tradicionalni je turnir u Hlapičini.
Ova ekipa ima još štošta pokazati i u 2. ŽNL, tako da u novoj sezoni zasigurno nećemo stati na ovome i zadovoljiti se prosječnim rezultatom.

Mura ponori!

(test i foto: zr)