4. HNL – u općinskom derbiju sudar Međimurca i Nedelišća

Ovog vikenda  9. kolo  4. HNL  Čakovec – Varaždin donosi nekoliko derbija od kojih će u centru pozornosti svakako biti utakmice u Murskom Središću i Dunjkovec- Pretetincu.

Tradicionalna derbi utakmica između susjednih rivala Rudara i Poleta, osim velikog zanimanja gledatelja , uvijek je bila neizvjesna, bilo da se igra u Središću ili Martinu. Tako će biti i ovaj put s time da Rudar ulazi u susret nakon gostujuće pobjede u Turčinu.  S druge strane Polet je kiksao kod kuće protiv Pušćina i pokušati će to nadoknaditi već u ovom srazu. Da li s novim trenerom ili ne u ovom trenutku još nije poznato.

Drugi veliki, ujedno i općinski derbi, između Međimurca i  susjednog Nedelišća plijeni pozornost kako javnosti tako i mnogobrojnih gledatelja. Obje ekipe polako ulaze u formu i biti će napeto i neizvjesno do samog kraja.

Utakmica između Mladost Kometa i Podravine također ima epitet derbija . Obje ekipe sezonu tradicionalno završe pri vrhu ljestvice, a i sada se nalaze gornjem dijelu . Priločanci se moraju pred svojom publikom iskupiti za petardu od Varteksa, ali nešto se pita i goste  iz Ludbrega .

U derbiju začelja Sloga odlazi u Jalžabet  al pari protivniku u nadi da će otkinuti barem bod.

Omladinac koji ne igra loše na kontu ima premalo bodova  u subotu čeka lidera iz Varaždina. Varteks je sigurno favorit , još uvijek je bez poraza, bježi drugoj Bednji pet bodova, međutim uvjerenja smo  da  domaćin može iznenaditi i doći do pobjede.

Četvrtoplasirane Pušćine,  iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, u prošlom kolu uzele su bodove  u gostima Poletu i potvrdu visoke pozicije žele zadržati pobjedom protiv, ove polusezone, slabog Novog Marofa .

Dinamo je s dvije uzastopne pobjede malo došao k sebi,a sada ga čeka zahtjevno  gostovanje u Nedeljancu gdje se bodovi teško osvajaju .

4. HNL Čakovec – Varaždin , 9. kolo , 15 .00  sati:

Subota , 13.listopada :

Rudar – Polet ,  Mladost Komet – Podravina ,  Omladinac – Varteks

Nedjelja , 14 . listopada :

Međimurec – Nedelišće , Bednja – Dubravka , Jalžabet – Sloga , Pušćine – Novi Marof , Nedeljanec – Dinamo

(tekst Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić, arhiva)