Osjetite svu draž i atraktivnost 3×3 košarke u Čakovcu!

Košarka 3×3 noviji je format koji se igra na jednom košu s tri igrača na terenu i jednom zamjenom. Ova košarkaška disciplina je službeno vođena i promovirana od strane FIBA-e, krovne svjetske košarkaške organizacije.

3×3 košarka je olimpijski sport!

Prvi put je uspješno odigran turnir u 3×3 košarci kao međunarodno natjecanje na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru 2010. godine, a tada je naša reprezentacija osvojila srebrnu medalju.

Od 9. lipnja 2017. košarka 3×3 je dodana olimpijskom programu, počevši od igara u Tokiju 2020. i od tada napreduje veoma brzo kao sport.

Košarkaški klub Međimurje Čakovec kao nositelj kvalitete košarke u Međimurju oduvijek njeguje tradiciju „uličnog hakla“. Tako većina naših igrača tijekom ljetnih mjeseci neumorno hakla na vanjskim terenima i najčešće se igra upravo 3×3 košarka.

FIBA gleda 3×3 kao glavni adut za promociju košarke. Kao jedan od vodećih urbanih sportova s bazom od 200 milijuna igrača svih uzrasta i vještina, košarka 3×3 postaje motor razvoja košarke. Najveća snaga i prednost košarke 3×3 je jednostavnost kako u pravilima tako i u potrebnom sadržaju za igru, što omogućava održavanje natjecanja u centrima gradova pred gradskim znamenitostima kao kulisama.

3×3 format sadrži sve elemente, znanja i vještine potrebne za košarku i zaista je efektivan način za privući mlade košarci i inspirirati ih za bavljenje sportom.

Tradicija hakla u Čakovcu traje više od 50 godina, a Košarkaški klub Međimurje Čakovec posljednjih 8 godina pretvorio ju je u sportsko-zabavni event pod nazivom ČK Basket Fever koji se ne propušta.

Osmi po redu ČK Basket Fever 2023., u urbanom olimpijskom sportu 3×3 košarci i ove će se godine održati na vanjskim terenima Macanovog doma u Čakovcu u organizaciji Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec.

Datum održavanja je utorak 30. svibnja (Dan državnosti, praznik), a cijeli sportsko-zabavni event održava se u sklopu Dana Grada Čakovca.

Bodovanje za FIBA listu igrača 3×3 košarke

Posebnost ovog turnira je to što je uvršten u kalendar 3×3 košarke HKS-a i FIBA-e (Olive kategorija), te se boduje igračima za FIBA individualni poredak igrač po kategorijama.

Pozivamo sve igrače, bivše i sadašnje, stare i mlade te ostale ljubitelje košarke i dobre zabave da dođu na dobro poznati teren u centru Čakovca i sudjeluju u košarkaškom događaju u organizaciji Košarkaškog kluba Međimurja i pod pokroviteljstvom Grada Čakovca i Turističke zajednice grada Čakovca. Turnir košarkaša u kolicima igra se pod pokroviteljstvom Međimurske županije.

Okupi ekipu s kojom namjeravaš osvojiti turnir i prijavi se putem inboxa na Facebook ili Instagram stranici KK Međimurje Čakovec ili na mail: [email protected]

Prijave za Blukids Cup i ALL-STAR turnir traju do 29. svibnja 2023.

Još samo 4 mjesta za prijavu ekipa na ALL-STAR turnir

▪ 10:00h – BLUKIDS CUP – 2009. i mlađi/e (U-14) i 2012. i mlađi/e (U-11). 3×3 košarka po FIBA pravilima sa sucima. Ukupno 4 igrača/ice po ekipi (3+1). Prva tri mjesta iz svake generacije osvaja vrijedne nagrade od našeg sponzora Blukids Čakovec, pehar i medalje. Bez kotizacije.

▪ 14:30h – Turnir košarkaša u kolicima u suradnji sa Košarkaškim klubom invalida Varaždin. Nastupa 6 ekipa iz cijele Hrvatske.

▪ 17:00h – ALL-STAR, glavni turnir dana (igra 12 ekipa). 3×3 košarka po FIBA pravilima sa sucima. Ukupno 4 igrača/ice po ekipi (3+1). Prva nagrada: 300,00€ + pobjednički pehar; nagrada za drugo mjesto: 200,00€; nagrada za treće mjesto 100,00€. Kotizacija: 30€ po ekipi.

Za turnir je do petka 26. 05. 2023. prijavljeno 8 ekipa iz: Zagreba, Zaboka, Ivanić Grada, Križevci, Bjelovara, Čakovca… i ima još samo 4 slobodna mjesta, stoga požurite s prijavom.

Između polufinala seniorskog dijela košarke održati će se natjecanje u tricama i zakucavanju (prijaviti se može bilo tko na licu mjesta).

Sve gledatelje očekuje osim odlične 3×3 košarke i puno dobre zabave.

Uglavnom, klopa, piće, odličan streetball i dobra zabava zagarantirani su cijeli dan.

Dođite i dobro se zabavite!

Press KK međimurje