OPET PRVA 3 MJESTA BICIKLISTIMA MURE-AVANTURE U JASTREBARSKOM NA KUPU HR !

Nakon međunarodne biciklističke utrke prošlog vikenda u slovenskom Kamniku, biciklisti Mure Avanture su ove nedjelje, 7. srpnja, nastupili na utrci MTB kupa Hrvatske u Jastrebarskom. U organizaciji Kluba koturaša Jastrebarsko održan je 4. memorijal Ivan Cvetić „piko“. Nestabilno vrijeme i kiša koja je padala tijekom prijepodneva dodatno je otežala vožnju po ionako konfiguracijski vrlo zahtjevnoj stazi. Skliski teren bio je uzrok brojnim padovima, ali srećom nije bilo ozbiljnijih povreda.

Biciklisti BK Mure Avanture nastavili su dobrim vožnjama u Kupu Hrvatske. Nakon 7 od ukupno 10 utrka Kupa, u kategoriji vozača do 13 godina, ostvarili su 7 najboljih plasmana, gotovo da nemaju konkurenciju među početnicima. U Jastrebarskom je ponovljen uspjeh iz Požege gdje su na pobjedničkom postolju bila trojica vozača kluba iz Svetog Martina na Muri. I na ovoj utrci prvo mjesto osvojio je Timotej Kocen, drugi je bio Stjepan Hunjak, a treći  Matija Trstenjak. Spomenuta trojica istim redoslijedom vode u trenutnom poretku Kup Hrvatske za vozače do 13 godina.

Od ostalih naših natjecatelja Antonio Mišić osvojio je 4 mjesto u kategoriji do 15 godina, a Vladimir Hunjak bio je 12. kod Veterana A. Ivan Ružman u kategoriji Sport zauzeo je odlično 5. Mjesto i tim se rezultatom znatno približio 3. mjestu ukupnog poretka. Valentino Mišić je bio primoran odustati od utrke zbog pada.

I ovo putovanje natjecateljskog tima na Kup utrku u Jastrebarsko omogućili su naši sponzori Transporti Mišić i Huni bike shop.

Slijedeći izazov pred biciklistima Mure Avanture je Nacionalno prvenstvo u cross contry olimpic disciplini, koje je na rasporedu 21. Srpnja u Pakracu. Očekuje se da će naši biciklisti svoju sjajnu ovogodišnju formu okruniti na utrci za državnog prvaka.

 

Najava: III. Dječji ljetni biciklistički kamp

Osim, natjecateljskog biciklizma članovi Mure Avanture, priređuju zanimljive programe za djecu. Ljetni biciklistički kamp za djecu  od 3. do 15. godine, održat će se od 18. do 31. srpnja na prostorima sportskih terena Toplica Sveti Martin. Treninzi će se provoditi svakodnevno od 17-19:00 sati, pod stručnim vodstvom  trenera s međunarodnom biciklističkom trenerskom licencom. Na kamp se mogu prijaviti sva djeca bez obzira na razinu znanja vožnje bicikla. Kotizacija iznosi 200 kuna po djetetu, a uključuje majicu, kupanje i ostala iznenađenja. Prijave poslati na mail: [email protected] . Dodatne informacije potražite na mob. 099/2501811.

 

Dječji kamp odvija se po programu Škole biciklizma Mure Avanture, jedinom verificiranom biciklističkom sportskom programu u Hrvatskoj, za koju je suglasnost dalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Za nešto iskusnije bicikliste i ove godine u suradnji s Kolesarskim klubom Lendava i sportskim društvom Mockorgok iz Lentija organiziramo Panonski maraton triju država. Biti će to jubilarni 10. po redu, a održat će se u nedjelju, 21. srpnja. Start je iz slovenske Lendave. Biciklisti biraju između tri trasa maratona: Velikog – 105 km, srednjeg 50, i obiteljskog 15km.

Predprijave na www.bk-muraavantura.hr. Kotizacija iznosi 12 eura (plaća se isključivo u eurima na startu u Lendavi). Kotizacija uključuje okrijepu diljem trase maratona, obrok na cilju, cjelodnevno kupanje u Termama Lendava i sudjelovanje u izvlačenju bogatih nagrada.

Za prelazak državne granice potrebna je osobna iskaznica.

 

 

 (Tekst: B.Š., I.Z.; Fotografije: V.H.)