Opet će se trčati prelijepom obalom Mure – nastavlja se 2. liga „Rudar“

U subotu 07.03.2020. održano je prvo kolo Druge lige Rudar Mursko Središće koje je okupilo 161 natjecatelja. Na kratkoj stazi najbolji su bili Miha Kramberger (AD Štajerska) i Vanesa Lobenwein (AD Štajerska) s novim rekordima staze. Na dugoj stazi najbrži su bili Mladen Ignac (AK Međimurje) i Martina Bezek (TK Rudar Mursko Središće).

Znamo da je uskoro nakon toga uslijedila pandemija koronavirusa koja je zaustavila sva sportska natjecanja pa će se drugo kolo ove lige, popularne, atraktivne i bogate trkačima, nastaviti u subotu 06. lipnja.

Prekrasna obala rijeke Mure na šetnici u Murskom Središću opet će pružiti fenomenalan prizor koji će upotpuniti stotine natjecatelja, od onih najmlađih do onih u najboljim godinama koje uopće nisu bitne za ovu sportsku disciplinu.

Start prve utrke zakazan je u 19 sati na starom i dobro poznatom mjestu ispred Beach bara „Trska“.

Ovo je svakako odlična prilika da se nakon nekoliko mjeseci ponovno sretnu stari sportski prijatelji i rivali iz Hrvatske i susjednih zemalja koji ovoj ligi daju međunarodni „štih“.

Ne treba zaboraviti i mnoge gledatelje i navijače koje pozivamo da dođu na obalu Mure i tako pokažu da smo koronu pobijedili i naravno da uživaju u trkama.

 

(rt, foto: Tin Tomanić, arhiva)