OK „Plavi“ Peklenica: Pobjeda odbojkašica, poraz odbojkaša

Odbojkašice i odbojkaši Odbojkaškog kluba Plavi iz Peklenice u nedjelju su igrali prvenstvene gostujuće utakmice. Odbojkaši su gostovali u Zagrebu protiv OK Sheeft, a prva ekipa odbojkašica u Vinici. Druga ekipa je bila slobodna.

Plave su u prva dva kola ostvarile dvije uvjerljive pobjede pa su bile favorit u ovom meču. U utakmicu su ušle dosta nervozno i ne igraju svoju najbolju igru. Vinica to koristi i sredinom seta ima 5 poena prednosti. Plave su počele nešto pametnije igrati u napadu pa stižu domaće igračice, a odličnim servisima dolaze i do prednosti. Prednost zadržavaju do kraja seta i povele su sa 1:0 rezultatom 25:20. Drugi set Plavih bio je najlošiji set ove sezone. Igraju nervozno, puno griješe u obrani i napadu što koriste domaće igračice i izjednačuju na 1:1 rezultatom 25:12. Plave su na taj šok odgovorile boljom igrom na početku trećeg seta. Brzo imaju 5 poena prednosti. Ponovno dolazi do nesigurnosti i pada u igri pa Vinica sredinom seta dolazi do izjednačenja. Nakon timeouta Plave konačno igraju bolje, koncentrirane su, odlično serviraju i osvajaju treći set rezultatom 25:17. Četvrti set bio je najbolji set što su ga Plave odigrale ove nedjelje. Od početka su u prednosti, tu prednost ne ispuštaju i dolaze do pobjede 3:1. Četvrti set Plave su dobile rezultatom 25:16.

Bila je ovo treća pobjeda Plavih u isto toliko utakmica te se nakon tri kola na tablici nalaze na 2. mjestu. Ova pobjeda je bila najteža, ali su Plave pokazale karakter i zajedništvo unatoč nešto slabijoj igri. U sljedećem kolu Plave su slobodne.

Odbojkaši su u nedjelju gostovali u Zagrebu. Prvi set je bio izuzetno izjednačen, ali su domaći igrači bili spretniji i osvajaju ga sa 30:28. U drugom i trećem setu Plavi nisu parirali Sheeftu pa domaći dolaze do pobjede od 3:0. Drugi set osvajaju sa 25:19, a treći sa 25:16. Kao i odbojkašice, i odbojkaši su slobodni u sljedećem kolu.

OK Vinica – OK Plavi (ž) 1:3 (20:25, 25:12, 17:25, 16:25)

OK Sheeft – OK Plavi (m) 3:0 (30:28, 25:19, 25:16)

Jurica Novak

Foto: Tin Tomanić, arhiva