Održano 27. Otvoreno ARG prvenstvo „Međimurje 2018.“

Protekle nedjelje na području Pleškovca, Lopatinca, Frkanovca, Malog Mihaljevca i Zasadbrega održano je 27. po redu Otvoreno ARG prevenstvo „Međimurje 2018.“

Na natjecanju je sudjelovalo 30-ak natjecatelja iz 8 klubova iz Ozlja, Pazina, Bjelovara, Zadra, Ludbrega, Zagreba te domaćih iz Međimurja.

U kategoriji klubova prvo mjesto osvojili su domaćini ispred RK Ozalj i trećeplasiranog RK „Nikola Tesla“ iz Bjelovara. Kod pojedinačnih rezultata spominjemo 1. mjesto u kategoriji Ž14 Lane Žnidarić, 1. mjesto Noe Turka u M14, 1. mjesto Vladimira Vinka u kategoriji M50, 1. mjesto Jelene Tuksar u Ž35 te u najjačim kategorijama, 3. mjesto Anje Bahun i 1. Anite Žerjav u Ž21 i 2.mjesto Jurice Dodleka u M21.

ARG je tehničko sportska disciplina u kojoj natjecatelj uz pomoć radijskog prijamnika s usmjerenom antenom traži odašiljače skrivene u šumi. Pri tome koristi orijentacijsku (ili topografsku) kartu kako bi ucrtao odredio smjerove odašiljača te odabrao što idealniji redosljed traženja i put između odašiljača. Cilj je pronaći sve odašiljače u što kraćem vremenu. Više na arg.hamradio.hr

Kao glavnom pokrovitelju, radioklub Međimurje zahvaljuje gradu Mursko Središće na čelu s gradonačelnikom Draženom Srpakom koji je najuspješnijim natjecateljima podjelio zaslužena odličja. Također, velike zahvale idu svim udrugama i pojedincima koji su na bilokoji način sudjelovali u organizaciji natjecanja.
Organizator