Održana sjednica Međimurskog nogometnog saveza, klubovima raspodijeljeno 192.000,00 kn

U utorak 8. svibnja održana je 24. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza (predsjedao Mato Kljajić) s koje izdvajamo najvažnije jednoglasno donijete zaključke.

Nakon detaljne rasprave i nekoliko konstruktivnih prijedloga donijeta je odluka o raspodjeli 192.000 kuna koje je Hrvatski nogometni savez dodijelio Međimurskom nogometnom savezu za rad i djelovanje. Prema toj odluci dva ženska prvoligaška kluba – Trnava i Katarina Zrinski, te trećeligaš Međimurje dobit će po 5.000 kuna, devet klubova Četvrte lige Čakovec – Varaždin primit će po  3.000 kuna, klubovi  Prve ŽNL-e po  2.000 kuna, Druge ŽNL-e po 1.500, a 3.ŽNL-e po 1.000 kuna. Istovremeno će Nogometne škole mladih, njih 17 primiti po 3.000 kuna, a preostali dio od 8.500 kuna utrošit će se za nabavu opreme prvacima županijskih liga mladih.

Članovi IO-a obaviješteni su i o aktivnostima između dviju sjednica. O zaključcima s izvještajne Skupštine MNS-a (promjena dijelova Statuta i Poslovnika o radu), o problemima liječničkih pregleda sportaša o čemu će svi klubovi primiti detaljne obavijesti preko službenog glasila GOOL.

Dopredsjednik MNS-a Marijan Uršanić dao je detaljne obavijesti oko dobivanja licence NK Međimurja za nastup u 2. ligi, tu je zatraženo još veće zajedništvo i podrška odgovornih, posebno Grada Čakovca, jer oko dobivanja licence najviše zasluga imaju djelatnici kluba koji su uspješno riješili sve traženo od strane HNS-a pa su sada na potezu igrači da do kraja prvenstva plasmanom osiguraju igranje u 2. ligi.

Od ostalih pitanja koja su rješavana spominjemo da je kao pomoć za organizaciju sada već 20. jubilarnog međunarodnog turnira mladih „Međimurec 2018.“ NK Međimurcu (Dunjkovec/Pretetinec) dodijeljen iznos od 10.000 kuna, da je raspravljano o plaćama djelatnika Saveza, a s obzirom na to da je u tijeku završnica svih županijskih i Četvrte lige od natjecateljskih organa zatražen je njihov još  veći angažman oko regularnosti, da prvenstva završe bez „repova“ i problema.

(tekst: Miljenko dovečer, foto: Siniša Obadić)