ODRŽANA REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA ŠRD “MURA” MURSKO SREDIŠĆE

U restoranu  Pansiona “Ilonka” održana je redovna izvještajna skupština ŠRD “Mura “ M.Središće na koju se odazvalo oko stotinjak članova i gostiju društva.

Izvješće o radu društva podnio je njezin predsjednik  Stjepan Lisjak  koji je istaknuo da je društvo u prošloj godini bilo vrlo aktivno na svim područjima njegovog rada. Tako je istaknuto da su na vrijeme podmirene sve obaveze prema županijskom kao i republičkom savezu , a samo društvo  je bilo vrlo aktivno kroz poribljavanja otvorenih voda , održavanju kao i poribljavanja ribnjaka Zalešće i Selnica.

Istaknute su i radne akcije  oko uređenja puteva i  gradnje novih metalnih mostića u zamjenu za stare i dotrajale. Tim akcijama su se uglavnom odazivali članovi upravnog odbora dok sa odazivom članstva nisu bili najzadovoljniji,

Postavljena je i spomen ploča svim umrlim ribičima i članovima društva čije će svečano otkrivanje biti 22.02. u 8,00 sati na gradskom groblju uz misu koji će predvoditi župnik Tomislav Antekolović.

Rečeno  je društvo broji 241 odraslog člana i 32 kadeta. Zamijećen je i lagani pad  prodaje ribičkih dozvola , a što svakako treba povezati i sa sve težim stanjem u društvu.

Poseban osvrt bio je i na izgradnju  Ribičkog doma na prostorima ribnjaka Zalešće. Tu se stvari malo kompliciraju jer se već duže vrijeme vodi borba oko dobivanja sve potrebne dokumentacije,ali uz pomoć gradonačelnika nadaju se i to riješiti tokom godine. Na  skupštini je izmijenjen i Statut pa tako je  sada broj članova UO smanjen sa 13 na 11 , a sve zbog lakšeg okupljanja kvoruma za održavanje sastanaka i donošenja odluka.

Financijsko stanje društva je stabilno pa sad društvo, što na žiro računu što u blagajni,  raspolaže sa 97 000 kuna.

Nakon službenog dijela prešlo se i na svečaniji dio gdje su istaknuti odlični rezultati u sportskom dijelu te su zaslužnim članovima predane pehari priznanja i nagrade.

Svakako je sportski najveći uspjeh društva odlično 2. mjesto juniorki na državnom kup takmičenju u Donjem Miholjcu kao i naslov državne prvakinje Ane-Marije Mađarić.

Ekipa je nastupila u sastavu Ana-Marija Mađarić, Iva Jagec te Valentina Dolenec dok je kapetan ekipe bio Zvjezdan Mađarić.

U odlične rezultate društva svakako treba istaknuti i osvojeno 4 mjesto na svjetskom prvenstvu  ribiča invalida Mensura Rošića-Dede.

Pehare  i  zahvale su primili još i pobjednici na ribičkim takmičenjima u sklopu ŠRD “Mura “te županijskim takmičenjima.

 Za kraj su se skupštini obratili gosti tajnik Županijskog saveza Darko Oreški koji je istaknuo dobar rad društva te ih upoznao sa tijekom priprema organizacije svjetskog ribičkog prvenstva koje će se održati na kanalu između Sv.Marije i D.Dubrave pod pokroviteljstvom grada Preloga. Tu se nudi šansa za promociju i učešće i svih drugih dijelova Međimurja pa tako i našeg grada ,a i ribičkog društva.

Gradonačelnik Dražen Srpak se također lijepo izrazio o radu društva te istaknuo da  već postoje sastanci i razgovori na nivou grada za što većim angažmanom i promocijom Grada putem svjetskog prvenstva. Po tradiciji već godinama ŠRD ” Mura ” se svojim članovima na kraju skupštine zahvaljuje uz jedan svečani ručak i druženje u nastavku skupštine.

 

Za kraj su rekli vidimo se i na nekim drugim akcijama uz ribički pozdrav BISTRO !    (Z. Rihtarec)