Održana memorijalna utrka “Željko Murk”

Sedamdesetak zaljubljenika u trčanje u prirodi, od čega polovica pripadnika policije, branitelja i vatrogasaca, sudjelovalo je na prvoj memorijalnoj utrci u spomen na Željka Murka, pripadnika policije koji je tragično preminuo u akciji prije 15 godina. Staza sa startom i ciljem kod doma UHVIDR-e u Gornjem Kuršancu bila je iznimno teška jer je većim dijelom bila prekrivena snijegom koji je pošteno  izmorio trkače. Unatoč vrlo teškom terenu svi prijavljeni završili su utrku, a za nagradu dočekali su ih pokloni tvrtke Bernarda te ukusan grah i kuhano vino.

U konkurenciji pripadnika policije, branitelja i vatrogasaca ciljem je prvi prošao Darko Petak iz Bedenca, drugi je bio Nikica Vrabac iz Karlovca ,a treći Martin Dubovečak iz Varaždinskih Toplica.

U konkurenciji građanstva, kod muškaraca najbrži je bio Dinko Solić iz Varaždina, ujedno i najbrži sudionik utrke, drugo mjesto osvojio je Saša Horvat iz Preloga, a treće Mario Horvat iz Malog Mihaljevca.

Kod žena u utrci građana najbolja je bila Sandra Vaser iz Mihovljana, ispred Ane Sajko iz Varaždina i Božice Horvat iz Čakovca.

Organizatori utrke International Police Academy – IPA Međimurje, bili su unatoč teškom terenu za pripremu staze, izuzetno zadovoljni utrkom i odazivom, pa s velikim entuzijazmom već sada razmišljaju o još boljoj organizaciji iduće godine.

(tekst M. Dovečer, foto: akm)