Održana Izborna skupština NK „Rudar“ – Miljenko Zobić novi/stari predsjednik kluba

Danas u petak  17.03.2022. godine održana je redovna Izborna skupština Nogometnog kluba Rudar Mursko Središće.

Nakon što je izabrano rado predsjedništvo u koje su ušli Miljenko Zobić, Tomislav Nedeljko i Tomislav Sabo i izabrana radna tijela ,vršilac dužnosti predsjednika kluba Miljenko Zobić podnio je izvješće o radu NK „Rudar“ za 2021. godinu.


Svoje izvješće o financijskoj situaciji kluba podnijeli su blagajnik Denis Bogdan i Miljenko Zobić.
O radu seniorske momčadi njezinim nastupima svoje izvješće dao je trener prve ekipe Andrija Balajić, za što je popraćen velikim pljeskom skupštinara, koji su bez obzira na ne baš najblistavije rezultate, ali solidne u datim okolnostima u pomlađivanju i stvaranju nove ekipe, prepoznali njegov rad i trud koji ulaže.


Pred lijepim brojem skupštinara donijeti su veoma važne odluke za budućnost kluba. Tako su razrješnice dobili stari članovi IO kluba, a izabrani novi.
Izabrano je novo rukovodstvo kluba na mandatno razdoblje od četiri godine.
Izabran je i novi Izvršni odbor u koji su ušli sljedeći članovi: Franjo Sobočan, Smiljan Liklin, Igor Hren, Siniša Tropša, Denis Bogdan, Franjo Perhoč, Tomislav Sabo, Tomislav Nedeljko,Zlatko Rihtarec, Romeo Kodba, Nino Vuri, Miljenko Zobić, Damir Cilar, Vladimir Novak i Dušan Kodba.
Za predsjednika kluba izabran je Miljenko Zobić dosadašnji vršilac dužnosti predsjednika.

Izabrana su i dva dopredsjednika kluba i to Smiljan Liklin i Nino Vuri.
Imenovani su novi članovi Nadzornog odbora i to Stanko Jambrošić, Martin Novak i Nenad Podkrajac.
Skupštinari su također odlučili da će predstavnik NK „Rudar“ u Skupštini Međimurskog nogometnog saveza biti Kristijan Antolović.
Malo je zaiskrilo kod rasprave o financijskom izvješću kada su dodatna objašnjenja zatražili Branko Srpak i Smiljan Liklin.


Branko Srpak nekadašnji predsjednik postavio je i pitanje članstva u klubu. Miljenko Zobić mu je odgovorio da se od ove godine kreće u upis članstva i službeni članovi kluba će biti ti koji će imati pravo glasa.
Plan rada za 2022. godinu podnio je predsjednik Miljenko Zobić istaknuvši da će prioritet kluba i dalje biti poveznica Školom nogometa, kako bi se iz vlastitog kadra regrutirali budući igrači seniorske ekipa. Važan sportski moment je svakako i opstanak u ligi.
Što se financijskog dijela tiče je u ovoj teškim vremenima klub održati u stabilnoj j financijskoj situaciji uz pomoć Grada kao i sponzora, kako bi se mogle podmirivati sve klupske obveze koje nisu male.
Uskoro započinju i radovi na daljnjoj izgradnji tribina te se ovim putem zahvalio gradonačelniku na njegovoj upornosti pomoći da se to završi.

Skupštinu kluba pozdravio je predsjednik Nogometnog kluba „Polet“ iz Svetog Martina na Muri Miroslav Novinšćak koji je istaknuo dobru suradnju klubova te rekao kako se ona mora nastaviti i podići na još viši nivo, a iznio je i ideju o spajanju nogometnih škola Poleta i Rudara.


Mario Tomašić predsjednik NK „Sokol“ iz Vratišinca također je pozdavio Skupštinu, te kubu zaželio puno uspjeha u nadolazećoj budućnosti.


Kristijan Antolović predsjednik Međimurskog nogometnog saveza nakon što je pozdravio sve skupštinare, ponukan nekim raspravama, svoje težište izlaganja stavio je na suradnju i zajedništvo u klubu, koje je neophodno u ovim vremenima,te istaknuo da se sada svi moramo međusobno pomagati,a ne razdvajati.


Na kraju se skupu obratio i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, koji je nakon pozdrava rekao da je zadovoljan onim što se događa u klubu, da kao bivši dugogodišnji predsjednik kluba zna kako je teško voditi klub, a naročito u ovako visokom rangu, kako je teško pronaći financije i zato ljudima u klubu treba dati podršku, a ne razmišljati o nekim negativnostima. Rekao i je da će ove godine biti i završena tribina za što je potrebno oko 2,5 milijuna kuna.Za sada je osigurano 2 milijuna prošla je javna nabava pa će se uskoro krenuti s daljnjim radovima.
U fazi je priprema za postavljanje malog nogometnog igrališta s umjetnom travom iza gola kod Mure, koja bi dobro došlo za treninge kako seniorske, tako i ekipa Škole nogometa. Što se tiče pomoćnog terena i atletskog stadiona rekao je da je skoro sve zemljište otkupljeno osim jednog čiji vlasnici su negdje u Australiji, ali se radi i na rješavanju tog problema.
Nakon službenog završetka skupštine prešlo se i na onaj neformalni dio te je klub sve prisutne počasti laganom zakuskom i pićem.

(tekst i foto: zr)