ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA ŠRD „MURA“ MURSKO SREDIŠĆE

U restoranu Pansiona “Ilonka ” ŠRD “Mura ” održalo je svoju  redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. Ispred 110 prisutnih članova društva Stjepan Lisjak predsjednik društva podnio je izvještaj o radu u protekloj godini.

Dotaknuti ćemo se samo onih najbitnijih detalja o radu društva prošle godine. Prošlu godinu društvo je obilježila smrt nekoliko članova društva između njih i dugogodišnjeg člana i predsjednika društva gosp. Branka Vrtarića ,  zatim porast članova  i porast prodaje dozvola za otvorene vode Saveza u odnosu na 2013 godinu, inspektorski nadzori , te uspješni takmičarski nastupi članova društva ekipa i pojedinaca. Posebno mjesto tu zauzima juniorska ženska ekipa na Kupu Hrvatske /1.mjesto/   te pojedinačno Iva Jagec /1.mjesto/ , Ana Marija Mađarić /2.mjesto/ i Valentina Debelec /4.mjesto/. Njima uz bok stao je i veteran Mensur Rošić koji je na Svjetskom prvenstvu invalida sa reprezentacijom Hrvatske osvojio odlično treće mjesto.

Sve su to rezultati koji društvu daju još dodatni motiv u daljnjem radu. Društvo je u 2014.godini brojilo 272 odrasla člana i 30 kadeta. Prodana 251 godišnja karta za seniore , 3 dozvole za invalide domovinskog rata i 15 dozvola za seniorke i juniorke. Uz to prodano je još 276 dnevnih karata.

Izvršeno je i poribljavanje otvorenih voda kao i voda kojima gospodari ŠRD “Mura”/ /. Ribnjaci su cijelo vrijeme održavani pa se tako uredio i put za ribnjak Selnica iako je on u nadležnosti općine Selnica.  Problemi koji su nastali sa ribnjakom Selnica i općinom Selnica riješeni su uz pomoć gradonačelnika D. Srpaka koji je dogovorio sastanak sa načelnikom Selnice gdje jasno rečeno da  općina Selnica nema namjeru graditi bilo kakve kampove na području retencije kojom upravlja ŠRD Mura, a ŠRD Mura mu ne osporava namjeru izgradnje izvan područja retencije.

Prijavom koja je neslužbeno došla od strane osoba sa područja Selnice imali smo inspekcijski nadzor kod planiranog pražnjenja retencije u 2014 iako je ono bilo ovjereno od strane Ministarstva poljoprivrede,a vodili smo se istim postupkom kao i prijašnjih godina.Sve to ukazuje da još uvijek postoje pritajene  želje da se ŠRD Muri ukine upravljanje spomenutom retencijom.

Osim ribolovne ŠRD Muru pohodila je i porezna inspekcija te se nad društvom izvršio kompletni financijski nadzor te nisu utvrđene nikakve nepravilnosti. Puno toga se napravilo na ishođenju dokumentacije za izgradnju doma , ali tu postoje određeni problemi sa zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske pa će se to pokušati riješiti tijekom ove godine. Suradnja sa gradom i gradonačelnikom Srpakom bila je jako dobra , a treba istaći i dobru suradnju sa županijom i županom Posavcem. Zahvalio se svim članovima na suradnji tijekom godine , a posebno  Ivanu Kralju, Gordanu Mencingeru ,Franji Podgorelcu ,Damiru Herpergeru Ivanu Žgancu , Josipu Verenu gospođama Jurinić , Lisjak  i Kukovec , sponzoru Damiru Kukovcu i njegovoj trgovini kao i svim članovima UO.

Boris Goričanec iznio je financijsko stanje te ono što je nqjbitnije je da je društvo poslovalo jako dobro što pokazuje i stanje na žiro računu na dan 31.12. 2015. godine koje iznosi 91.988,67 kuna. Slijedeću godinu društvo i dalje se nada dobrom poslovanju pa tako u 2015. godini predviđaju prihode i rashode u visini  340.801,27  kuna.

Ivica Vugrinec pohvalio je članove na radnima akcijama te ih upoznao sa nekima novim odredbama u lovu ribe i njenog čuvanja.

Zvjezdan Mađarić upoznao je skupštinare sa takmičarskim djelom  protekle godine , a o tim rezultatima Muralist će vas upoznati u jednom od svojih slijedećih članaka o ŠRD Mura.

 

Plan rada za slijedeću godinu možete pročitati u privitku.

Skupštinu su pozdravili tajnik Županijskog ribolovnog saveza Darko Oreški koji je upoznao skupštinare o potrebi usvajanja novog Statuta društva zbog novog Zakona o udrugama , normalno gradonačelnik Dražen Srpak  koji  je ijedno dao novu nadu članovima društva oko otkupa zemljišta za izgradnju doma , novi predsjednik VMO M. Središće Kristijan Antolović istaknuvši da je uspjeh juniorki jedan od najvećih ako ne i najveći  uspjeh središćanskog sporta te će ih kao takove VMO M. Središće predložiti za nagradu Grada, počasni predsjednik NK Rudara Zlatko Rajf i  predstavnik Ribolovnog društva “Čikov” iz Svetog Martina na Muri Đuro Rašperger.

 

 

Za kraj istaknimo još odluku skupštine da se članice juniorske ekipe zbog iskazanog uspjeha nagrade od strane društva sa bonom od 500,00 u trgovini sa ribolovnom opremom “Dado”. Njima se pridružuje i kadet Ivan Jurinić koji se također iskazao na takmičenjima. Na kraju skupštine podijeljena su pehari i priznanja za ostvarene rezultate na takmičenjima u okviru društva.

Lijep običaj da počaste svoje članove nedjeljnim ručkom kao i svake godine nije ni ovaj put  izostao.

Svakako nam se čini  da ŠRD ” Mura” mora biti primjer i ostalim udrugama kako u radu tako i u odnosu prema svojem članstvu.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

PLAN I PROGRAM RADA ŠRD MURA  ZA 2015.

 

 

1 .Ispunjavanje obaveza prema SŠRD Međ. Županije u skladu sa obavezama kao članice  Saveza i sudjelovanje u radu tijela i komisija saveza

2.Gospodarenje vodama danim na upravljanje Šrd Mura Ugovorom o dodjeli ribolovnog prava u skladu sa Zakonom o slatkovodnom ribarstvu, Gospodarskoj

osnovi i Planu gospodarenja i izrada Planagospodarenja za 2016

3.Pratiti promjene Zakona i postupati  u skladu s njima

4.Otkup zemljiša za izgradnju doma od RH i nastavak prikupljana preostale potrebne dokumentacije za izdavanje građevinske dozvole

5.Sanacija pristupnog puta na Napolitanke što bi konačnici olakšalo pristup kod   poribljavanja  i  samog pristupa vodama ribolovcima i sanacije obala ribnjaka     ŠrcZalešće – što naravno ovisno o raspoloživim financijskim sredstvima

  1. Sudjelovanje u događanjima u organizaciji turističke zajednice i grada

M.Središće

7.Organizacija tradicionalnih takmičenja Šrd Mura

8.Sudjelovanja seniorskihtakmičarskih ekipa u II hrvatskoj ligi i II

međimurskoj,Mura-cupu i takmičenja juniorske ženske ekipe.

  1. Rads mlađim kategorijama ribolovaca

10.Organizacija radnih akcija prema  planu radnih akcija na otvorenim vodama

vodama Šrd  Mure

11.Informiranje članstva o aktivnostima, takmičenjima i radnim akcijama putemdopisa, internetskih stranica (www. srdmura.hr)i javnih medija.

 

UoŠrd Mura

unnamed (2)

unnamed (4)

unnamed (6)

unnamed (8)

unnamed (9)

unnamed (10)

unnamed (11)

unnamed (12)

unnamed (13)

unnamed (15)

unnamed (16)

unnamed (17)

unnamed (18)

unnamed (19)

unnamed (20)

unnamed (22)

unnamed (24)

unnamed (25)

unnamed (26)

unnamed