Održana 3. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza

Pod predsjedanjem Kristijana Antolovića održana je 3. sjednica Izvršnog odbora MNS. Na sjednici je bilo 11 članova Izvršnog odbora. Predsjednici komisija za natjecanje, za mlađe uzraste i za trenere podnijeli su izvješće sa održanih sjednica. Predsjednik Natjecateljske komisije Mišel Ganzer istaknuo je problem snimanja utakmica u I Međimurskoj ligi, pojedini klubovi neadekvatno snimaju utakmice i biti će pismeno upozoreni da to moraju ispraviti do početka proljetnog dijela natjecanja. Dogovoreno je da će se četvrtfinale kupa igrati 06.travnja, a 33. kolo I Međimurske lige na blagdan Tijelova 16.lipnja. Delegati će se na seminaru upozoriti da moraju bolje obavljati svoju dužnost, a naročito sada u proljeće kada će zbog promjene sustava natjecanja biti jako zanimljivo.

Predsjednik Komisije za mlađe uzraste Ivan Kos napomenuo je da će se napraviti strateški plan i program rada s mladima. Strogo će se kontrolirati nepravilna nastupanja i provjeravati koliko se stvarno igrača pojavilo na utakmici. Kordinirat će se sa svim školama nogometa u MNS i kontinuirano raditi na poboljšanju uvjeta i rada.

Predsjednik Komisije za nogometne trenere Nikola Košir naveo je da će se napraviti plan i program rada trenera usklađen sa aktivnostima Zbora nogometnih trenera MŽ gdje će se definirati jasni ciljevi i zadaci za povećanjem kvantitete i kvalitete trenerskog kadra. MNS će zaštiti trenere koji se educiraju, pojavljuju na seminarima i drže do ozbiljnosti trenerskog posla. Kako je Nogometna Akademija HNS-a dala mogućnost da se u Međimurskoj županiji održi tečaj za trenere UEFA B, animirat će se treneri da se prijave u što većem broju da se i tečaj održi.

Na sjednici je dogovoreno da će se uskoro prije proljetnog dijela natjecanja održati plenumi svih Međimurskih liga sa naglaskom na promjene sustava natjecanja od sezone 2022/2023.

Kako je bilo prijepora od strane NK Međimurje Čakovec o odluci o nositelju kvalitete za 2022. Stručna komisija IO MNS napravit će jasne kriterije tko sve može biti nositelj kvalitete.

Međimurski nogometni savez