Održan šesti po redu međunarodni turnir za djevojčice „Volim nogomet 2023.“ koji je okupio više od 400 nogometašica

Na stadionu Sportsko-rekreacijskog centra Mladost u Čakovcu, u organizaciji Ženskog nogometnog kluba Međimurje – Čakovec, ovog vikenda održao se međunarodni nogometni turnir za djevojčice koje su nastupale u kategorijama U-13 i U-15.

Ovogodišnje, šesto izdanje turnira okupilo je više od 400 nogometašica iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije, a turnir je tradicionalno završio podjelom pehara i medalja te proglašenjem najboljih igračica turnira u svakoj kategoriji.

Najbolja igračica u kategoriji U-13 je Lena Čolović (ŽFK Spartak), najbolji strijelac Ena Madić (ŽNK Međimurje), a najbolja golmanica je Karmen Trošelj (ŽNK Donat).

Najboljom igračicom u kategoriji U-15 proglašena je Luana Vanjak (ŽNK Agram), najbolji strijelac je  Ivona Oto (NK Istra 1961.), dok je najbolja golmanica Ana Ristovski (ŽNK Donat).

U kategoriji U-13 prvo mjesto osvojila je ekipa ŽNK Međimurje, drugo mjesto ŽNK Osijek dok je treće mjesto osvojila ekipa ŽFK Spartak iz Novog Sada. Četvrto mjesto osvojile su djevojke iz ŽFK Vojvodina.

U kategoriji U-15 pripalo je ekipi ŽNK Agram, drugo mjesto ŽNK Donat iz Zadra, treće ŽFK Spartak iz Novog sada, dok su četvrte bile cure iz ŽNK Međimurje.

Nagrade najboljim nogometašicama i najuspješnijim ekipama uručili su potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predsjednik Ženskog nogometnog kluba Međimurje Čakovec te predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije  Mato Kljajić, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Kristijan Antolović, te predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Anđelko Crnčec.

Turnir „Volim nogomet 2023.“ još jednom je istaknuo Čakovec i Međimurje kao vrhunsku sportsku sredinu u kojoj se osobita pozornost poklanja sportskim aktivnostima i afinitetima djece i mladih. Da je tome uistinu tako, dokaz je da su se u Međimurju paralelno odigravala dva sportska spektakla za mlade: rukometni turnir Pozoj i Volim nogomet, oba s velikim brojem natjecatelja i natjecateljica.

Služba za poslove župana