Održan međunarodni košarkaški turnir “Vincekovo 2018” – jedan od jačih veteranskih turnira u regiji

Prošlo je vrijeme Vincekovog pohoda, a nakon njega došao je  tradicionalni međunarodni veteranski košarkaški turnir „Vincekovo 2018“ u organizaciji Veteranskog košarkaškog kluba Međimurje iz Čakovca. Turnir je održan od 26. do 28. siječnja u LifeClass Termama Sveti Martin, bazi hrvatske košarkaške reprezentacije. Utakmice su igrane u tamošnjoj sportskoj dvorani, a natjecanje se održalo u tri kategorije u ovom prekrasnom brežuljkastom međimurskom kraju, prepunom vinograda, biciklističkih staza, te obiteljskih OPG-ova. Na ovom jakom veteranskom turniru, jednom od najboljih u regiji ove se godine igralo u dvije muške i jednoj ženskoj kategoriji. Žene su nastupale u kategoriji 35+, a muškarci u kategorijama 40+ i 50+. Ukupno je sudjelovalo rekordnih 28 ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Popis sudionika u kategoriji 50+ muškaraci: MORH Zagreb, Međimurje, Lendava, Varaždin, Štajerska, Maribor, Mostar, Centar Lug-Samobor, Otok Ugljan, Fortunal Zagreb, VKK Zagreb, Devils Advocates Zagreb, BBB Voltino Zagreb, Biograd. Prvo mjesto osvojila je momčad MORH Zagreb koja je u finalu pobijedila domaće Međimurje sa samo dva koša razlike.

Popis sudionika u kategoriji 40+ muškarci: MORH Zagreb, AST Beograd, VKK Poreč, Tuzla, Video Oskar-Kranj, Autoličarstvo Franc Škrinjar-Ljutomer, Adriatic-Split, Jazine-Zadar.

Prvo mjesto odnijeli su gosti iz Slovenije, košarkaši Autoličarstvo Franc Škrinjar-Ljutomer.

Popis sudionica u kategoriji 35+ žene: Bučke-Maribor, ŽVKK Zagreb, VK Ljubljana, Bjelovar, Kranj, ŽKK Radost Čakovec.

Najbolje su ovaj puta bile košarkašice ŽVKK Zagreb.

Samoj završnici prisustvovali su zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman te načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec. Zaista se isplatilo doći pogledati ove veteranske virtuoze jer je tu bilo mnogo bivših prvoligaških košarkaša i reprezentativaca, pa kvalitetne košarke nije nedostajalo. Turnir svake godine završava zajedničkom večerom nakon koje se dodjeljuju priznanja i pehari najboljima. Kod žena titulu najbolje igračice odnijela je Ana Marija Ćosić, kod košarkaša 40 + bio je to Slavko Kotnik, a kod  50+ najbolji je bio Damir Škorić .

(Miljenko Dovečer, foto : KK Međimurje veterani)