Održan 16. Memorijal 7. gardijske brigade “Puma” u orijentaciji

16. Memorijal 7. gardijske brigada „PUMA“ u orijentaciji održan je 13.,19. i 20. lipnja 2021. godine u Varaždinu i na izletištu „Lužec“ – Oštrice.

Prva etapa Memorijala održana je na prostoru varaždinskog kvarta Banfica gdje se održala sprint utrka.

Druga i treća etapa održane su na izletištu „Lužec“ pored Oštrica, a trčale su se srednje i duge staze koje su se bodovale za Kup Hrvatske.

Iako su bili najavljeni natjecatelji iz okolnih zemalja koji tradicionalno dolaze na Memorijal zbog situacije oko pandemije COVID 19 bilo je manje stranih natjecatelja, ali su ipak pojedinci iz Slovenije i Mađarske bili na utrkama. Ukupno je nastupilo oko 450 natjecatelja (na sve tri utrke) što je s obzirom na pandemiju odličan odaziv. Natjecanje se odvijalo uz pridržavanje svih epidemiloških mjera.

Svi rezultati mogu se pogledati na stranicama natjecanja:

http://memorijal.blogspot.com/

Najbolji klub i osvajač pokala memorijala je OK Vihor iz Zagreba.

Organizatori, Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i Orijentacijski klub „Međimurje“ natjecanja su organizirali u suradnji s tvrtkom Parkovi – dioničko društvo za komunalne i hortikulturne djelatnosti, Varaždinskom županijom te Ministarstvom hrvatskih branitelja koje je u najvećem dijelu sufinanciralo projekt natjecanja.

Zahvaljujemo se i ovim putem svima koji su nas poduprli u realizaciji ovih natjecanja, prije svega Hrvatskim šumama, te Ministarstvu obrane Republike Hrvatske i 2. OMB „Pume“ iz Varaždina. Zahvaljujemo se i ekipi koja brine oko izletišta „Lužec“ na odličnoj klopi i druženju, naravno i članovima Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, njih 30-tak, koji su pomagali o organizaciji i realizaciji 16. Memorijala 7. gradijske brigade „Puma“ u orijentaciji.

Čestitamo svima na ostvarenim rezultatima!

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i Orijentacijski klub „Međimurje“