Odličan start Mure u Svetom Jurju na Bregu

Dobro odrađene pripreme NK „Mura“  već u prvom kolu pokazale su rezultat. Na gostovanju kod Venere iz Svetog Jurja  na Bregu izvojevana je sigurna i uvjerljiva pobjeda.U zanimljivoj utakmici koja je odigrana po teškom i vjetrovitom vremenu  Mura je bila u toku cijele utakmice bolji i opasniji takmac. Već u 10. minuti zgoditkom Filipa Vrbanića Mura dolazi u vodstvo od 0:1, da bi već u 23. minuti zgoditkom povratnika Saše Varge koji predstavlja veliko pojačanje za ekipu Mura vodila s 0:2. U tom periodu utakmice Mura je propustila još nekoliko lijepih prigoda za povećanje vodstva no nažalost   efikasnost nije bila na najvišem nivou.

Tim zasluženim  vodstvom Mure odlazi se na odmor. U drugi dio utakmice domaćini ulaze uz određeni pritisak no Mura mirno drži zasluženo vodstvo, ali je i dalje opasnija po gol od domaćina.

Prema riječima trenera Ivana Zobeca falio je samo taj završni pas za postizanje još kojeg zgoditka, kako bi  Mura mirno ušla u sam finiš utakmice.

U 89. minuti utakmice sudac Dominik Hrženjak pokazuje na bijelu točku iz koje domaćin smanjuje na 1:2. Strijelac je bio Matija Ovčar.

No kako ne bi došlo do nekih problema za Muru pobrinuo se najbolji strijelac Mure Ivica Telebuh koji u nadoknadi postiže zgoditak za 1:3 i Muri osigurava nova tri boda.

  1. međimurska liga Skupina „B“ , Igralište NK „Venera“ , 10.03. 2019. , 16. kolo

VENERA – – MURA  1:3 (0:2)

Suci: Dominik Hrženjak, Karlo Korunek   delegat: Dragutin Vuk

Strijelci: 0:1 10′ Vrbanić, 0:2 23′ Varga, 1:2 89′ Ovčar (KU), 1:3 90+1 Telebuh

Gledatelja : 100

VENERA: Perčić, Novak, Mat. Ovčar, Marciuš, Strah(90′ Meglić), Šopar(90′ Mar. Ovčar), Buhanec, Hudoletnjak, Glavina, Goričanec, Mihalić(71’Levačić) pričuve; Škrobar, Meglić, Levačić, Marko Ovčar trener: Stiven Lacko

MURA: Lajtman, Tomšić(90′ Tkalec),Jurović, Podvez, Čurin, D. Stojko, Padarić, Varga, Vrbanić(27′ Šafarić), Telebuh (90’+2′ Koprivec), Bistrović pričuve: M. Stojko, Koprivec, Šafarić, Rožman, Frbežar, Tkalec, Vršić trener: Ivan Zobec

(tekst zr, foto arhiva Muralista)