Odigrano 4. kolo Jedinstvene kadetske lige, kadeti Međimurja igrali trening utakmicu s Medveščakom

Odigrano je 4. kolo Jedinstvene kadetske lige HKS-a. Kadetska ekipa našeg Međimurja odigrala je utakmicu ovog kola unaprijed protiv Sonik Puntamike i izgubila u Zadru 107-51.

Ove subote i nedjelje odigrane su još tri utakmice 4. kola u kojima su favoriti bili također super uvjerljivi. Tako je Cibona slavila u Šibeniku protiv Šibenke rezultatom 110-70, dok je Zadar na gostovanju u Osijeku dobio sastav Vrijednosnica Osijek +56 razlike 108-52.

U Zagrebu je Cedevita Junior ugostila ekipu Marsonije iz Slavonskog Broda i stigla također bez problema do treće prvenstvene pobjede 102-58. Zbog Covida 19 nije igrala Stoja s Boscom.

Također uoči ovog kola, na mini turneji “na kontinentu” Zadar je odigrao utakmicu 3. kola protiv Cibone u prvom velikom derbiju ove sezone i izgubio od “cibosa” 97-91.

Nakon četiri odigrana kola naziru se favoriti za Final Four.  To su ujedno tri vodeće momčadi prvenstva: Cibona, Zadar i Cedevita Junior, dok će se za četvrtu poziciju i nastup na velikom finalu borba voditi između Bosca i Sonik Puntamike.

Sve ostale ekipe ne mogu parirati ovim dobro selekcioniranim ekipama ujedno ponajboljih hrvatskih klubova, tako da će ostatak lige i ekipe među kojima je i naše Međimurje voditi borbu za što više pobjeda i što bolji plasman između 6. i 10. mjesta. Stoja i Marsonija su tako već stigle do prve pobjede u međusobnom srazu četiri ekipe koje će se boriti za pozicije 6, 7, 8, 9 i 10, dok naši kadeti još nisu imali pravu priliku za pozitivan rezultat.

Kadetski sastav Međimurja u nastojanju da što spremnije dočeka nastavak sezone, polako se ekipira nakon ozljeda i koronavirusa za izazove koje slijede (od idućeg tjedna u pogonu će biti svi osim kapetana Marčeca koji je operirao koljeno i želimo mu što brži oporavak i povratak na teren). Ovaj vikend je također iskorišten za trening utakmicu protiv zagrebačkog Medveščaka, koja je dobro poslužila za ono što ih čeka u nastavku sezone.

Gosti su bili bolji i odnijeli pobjedu u utakmici koja se igrala s dodatnom petom četvrtinom. Bila je to opet utakmica uspona i padova našeg sastava kojemu očito treba privikivanje na puno bržu i kvalitetniju košarku nego je to bio slučaj u prvom dijelu sezonu u okviru natjecanja Regije Sjever, tako da je ova utakmica itekako poslužila svrsi. Ono što trenutačno najviše muči naše kadete je šut koji treba biti puno točniji i racionalniji, kao i brže vraćanje u obranu kako bi se izbjegli olako primljeni koševi.

Očito trebaju svi još više zapeti na treningu, podići formu i razinu igre, kako bi se što spremnije dočekao drugi dio prvog dijela lige u kojem slijede utakmice sa Vrijednosnicama Osijek, Stojom, Marsonijom i zaostala sa Šibenkom. To su ekipe koje ipak nisu tako jake kao one najbolje i ako se negdje mogu osvojiti bodovi onda su to u ove četiri utakmice.

Prije toga, u naredna dva tjedna čekaju ih još dvije utakmice s kandidatima za Final Four. Najprije u subotu 12. veljače u Ivanovcu susret s hrvatskim dijelom košarkaškog projekta Cedevite Olimpije – Cedevitom Juniorom, a onda tjedan dana kasnije gostovanje u Zagrebu kod Bosca.

Press KK Međimurje