Odigrane utakmice proteklog vikenda i utakmice u najavi ŽRK “Zrinski”

Vikend koji je iza nas bio je uspješan za većinu naših ekipa, no krenimo redom.

1.HRL za žene 14. kolo

ŽARK SPLIT – ZRINSKI 29:31

Naša je prva ekipa prošlu subotu desetkovana ozljedama otputovala u Split na ogled sa ekipom ŽARK-a. Iako su Splićanke bile pune optimizma nakon uvjerljive pobjede kolo ranije naše igračice su od prve minute nametnule svoj ritam i domaćinu dale do znanja da bodovi idu za Čakovec. U pojedinim trenucima prednost je za našu ekipu iznosila i 10 golova razlike, no malo opuštanje i prije svega kratka rotacija omogućila je ekipi domaćina da rezultat svede u za njih prihvatljive okvire.

Ove subote u goste nam dolazi ekipa Osijeka. Ekipa se vodi mišlju da bodovi iz Splita vrijede još i više ako se ove subote potvrde pred svojom publikom. Utakmica se zbog radova u dvorani Graditeljske škole igra u dvorani NGC Aton u Nedelišću s početkom u 17:00 sati. Iako su iznenadni radovi malo poremetili ritam treniranja igračice trenera Mrđena sigurne su da uz pomoć svojih vjernih navijača mogu do bodova protiv Osijeka. Zato u subotu svi u Aton poručuju igračice.

2.HRL za žene – sjever,

KOKA 2 – ZRINSKI 2  30:27

U drugoj ligi igračice trenera Hozjaka nisu uspjele protiv Koke 2 iako su vodile veći dio utakmice. Puno tehničkih pogrešaka naše ekipe na kraju je dovelo do toga da smo morali čestitati domaćinu. Ovaj vikend igračice miruju jer su odigrale utakmicu protiv Garešnice unaprijed.

U-14 – 1.HRL za žene regija sjever, 8. krug

SLATINA – ZRINSKI 23:28

ZRINSKI – ORAHOVICA 29:17

Naša U-14 ekipa gostovala je u Orahovici gdje je upisala dvije pobjede. Uz ekipu domaćina pobijedile su i Slatinu. Ekipa pod vodstvom trenerice Ive Tomašek ima 11 pobjeda u isto toliko utakmica.

Ovaj vikend tek naši najmlađi igraju regionalnu ligu u mini rukometu protiv Pitomače. Ostale selekcije mlađih dobnih skupina ovaj vikend miruju. Možda je baš ovo prilika da skrenemo javnosti pažnju na to koliko se trudimo kvalitetno raditi sa mlađim dobnim selekcijama što pokazuju njihovi rezultati u sklopu liga u kojima se natječu. Naše U-12, U-14 i U-16 selekcije igraju 1.HRL za svoje godište. Iako se rukometni stručnjaci slažu da rezultat kod mlađih dobnih skupina nije presudan svakako pokazuju smjer u kojem klub ide, a naši rezultati mišljenja smo pokazuju jako dobar smjer. U-12 ekipa 7 pobjeda iz 9 utakmica, U-14 11 pobjeda iz isto toliko utakmica i U-16 8 pobjeda u isto toliko utakmica. Sve ekipe gotovo su osigurale nastup na završnom turniru najboljih ekipa Hrvatske u Poreču.

Kristijan Marciuš

Tajnik ŽRK Zrinski Čakovec