ODBOJKAŠICE PLAVIH IVA I KLARA NA ZAVRŠNICI SPORTSKIH IGARA U SPLITU

Odbojkašice Odbojkaškog kluba Plavi imale su odličan vikend. U petak su se natjecale u Prelogu na kvalifikacijama za završnicu Sportskih igara mladih u kategoriji mlađih kadetkinja (2002. godište i mlađe). OK Plavi su predstavljala 2 para. Prvi par činile su Valentina Goričanec i Ana Mance, a drugi Iva Hranilović i Klara Škvorc.

Valentina i Ana krenule su u skupini odlično, uvjerljivo su pobijedile domaće Preložanke. U drugom meču su odigrale znatno slabije te su poražene od prve ekipe Štrigove. Zadnji meč u grupi svladale su drugu ekipu Lepoglave, ali im to nije bilo dovoljno za polufinale.

Iva i Klara turnir su otvorile tijesnom pobjedom protiv druge ekipe Štrigove. Pobijedile su i prvu ekipu Lepoglave te se kao prve u grupi plasirale u polufinale gdje ih je čekala prva ekipa Štrigove. Iva i Klara pobijedile su i u polufinalu te su se plasirale u finale gdje ih je čekala prva ekipa Lepoglave. Finale se igralo na dva dobivena seta. Iva i Klara dobile su oba seta te su tako osvojile 1. mjesto i plasirale su se na završnicu Sportskih igara mladih u Split. Bitno je spomenuti da su Iva i Klara bile jedne od najmlađih parova na turniru, rođene su 2004. godine. Čestitke mladim pekleničkim odbojkašicama i sretno im u Splitu.

uvodna

U subotu se u dvorani OŠ Mursko Središće odigrao turnir u kategoriji mlađih kadetkinja za poredak od 5. do 9. mjesta. Trebale su nastupiti četiri ekipe, ali su zbog nedolaska Vinice sudjelovale samo Štrigova, Ludbreg i Plavi. Pekleničke odbojkašice prvo su igrale protiv Štrigove.  Plave su odigrale vrlo dobru utakmicu te su lagano u dva seta (25:14, 25:17) svladale Štrigovčanke. Slijedeće protivnice bile su Ludbrežanke. Slično kao i u prvoj utakmici, Plave su svladale Ludbreg u dva lagana seta (25:17, 25:15). Ovim pobjedama Plave su najvjerojatnije osvojile vrlo dobro 5. mjesto. U posljednjoj utakmici Štrigova je svladala Ludbreg sa 2:0.

Za Plave su nastupile: Valentina Goričanec, Ana Mance, Iva Hranilović, Klara Škvorc, Lara Palnec, Leona Matijašević, Chiara Pintarić i Ivana Mance. Trener: Jurica Novak.

 

( Jurica Novak)

02