Odbojkaši Plavih izgubili, ali ostali prvi, Plave do prve medalje

Odbojkašice i odbojkaši Odbojkaškog kluba Plavi bili su aktivni i ovog vikenda. Odbojkašice su igrale protiv treće ekipe Ivanca dok su odbojkaši igrali derbi utakmicu protiv Žereka.

U subotu su svoju utakmicu igrali odbojkaši. Protivnik im je bio dugogodišnji prvak lige Žerek. Plavi su prije susreta bili vodeći i imali su 6 bodova više od Žereka. Plavi igraju od početka dosta slabo što Žerek koristi i ima stalnu prednost. Tu prednost održavaju do kraja seta i dolaze do vodstva 1:0 u setovima rezultatom 25:19. Slična situacija je bila i u drugom setu. Gosti su bolji i dolaze do vodstva 2:0 u setovima rezultatom 25:18. U trećem setu Plavi igraju bolje, ali Žerek je i dalje odličan u obrani i u napadu. Taj set je bio puno izjednačeniji, ali Žerek je bolji i dolazi do trećeg seta rezultatom 25:22. Ovo je Plavima prvi poraz u sezoni nakon 11 uzastopnih pobjeda. Plavi su i dalje vodeći, imaju 3 boda više od Žereka. Ovo je bilo posljednje kolo regularnog dijela sezone. Najbolje 4 momčadi će svaka sa svakom odigrati još jednu utakmicu pa će se nakon ta tri kola znati prvak, svi bodovi se prenose. Plavi će prvo ići u goste Poljancu (7./8. travanj), a nakon toga će biti domaćin Nedelišću (14./15. travanj) i Žereku (21./22. travanj).

Plavi – Žerek 0:3 (19:25, 18:25, 22:25)

Plavi: G., K., J. Novak, Hranilović, Turk, Drljić, Trstenjak, Premužić, Šimon.

U nedjelju su na redu bile Plave, protivnice su im bile treća ekipa Ivanca. Plave su u ovom meču bile veliki favorit pošto su na tablici 3., a mlade odbojkašice iz Ivanca na 10. mjestu. Plave su od početka kontrolirale utakmicu i došle do nove sigurne pobjede od 3:0. Po setovima je bilo 25:14, 25:12, 25:8. Sve igračice Plavih dobile su puno prilike za igru u ovom meču. Ovom pobjedom tri kola prije kraja prvenstva, Plave su osigurale 3. mjesto lige i tako osvojile prvu medalju u svojoj trećoj sezoni. Sljedeći vikend utakmice se zbog Uskrsa ne igraju. Odbojkaši Plavih sljedeću utakmicu igraju tjedan dana nakon Uskrsa, a odbojkašice dva tjedna.

Plavi – Ivanec III 3:0 (25:14, 25:12, 25:8)

Plavi: Kerovec, Škvorc, Debelec, Turk, Kolarić, Hranilović, Goričanec, Novak, I., A. Mance, Mađarić, Srša. Trener: Jurica Novak.

(Jurica Novak, foto: Tin Tomanić)