OČEKUJEMO VAŠU OSTAVKU! Otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimiru Severu

Predsjedniče HŠRS ljubazno Vas  molim da prihvatite da Vam se obraćam na ovakav način i na ovom slobodnom  mediju samo zato što Vam se ne mogu obratiti u vlastitoj lokalnoj sredini jer u njoj nema slobodnih i nekorumpiranih medija, iako u toj sredini medijski djeluju novinari članovi najužeg vodstva HND-a.

Ovim Vas putem pozivam da podnesete ostavku na mjestu predsjednika HŠRS ne zato što često hodočastite po Slavoniji i što sudjelujete na raznim grahijadama, fišijadama, slaninijadama, takmičenju tko će se dalje popiškiti koje organiziraju razne ribolovne udruge koje su članice HŠRS-a čiji ste predsjednik, već Vas pozivam da podnesete ostavku jer jednostavno nakon vaših dvadeset pet i više godina u tom savezu Vi više niste dorasli  da obnašate tu za ribiče rekreativce važnu funkciju.

Pozivam Vas da podnesete ostavku jer ste svojim dugogodišnjim stolovanjem taj savez pretvorili u običnu klijentelističko ortačku organizaciju kršeći elementarne standarde bilo kojih demokratskih vrijednosti koje moraju stolovati u svakoj udruzi. Na stranicama ovog medija upozorio sam da ste se odlučili bahato, nedoraslo i nesportski na nezakonito održanoj Skupštini moje ribolovne udruge vrijeđati predstavnika zakonodavne vlasti tada saborskog zastupnika samo zato što je sukladno svojim obvezama pokušao artikulirati ono što želi ogromna većina Slavonskih ribiča rekreativaca.

Da ste tada bili na razini svoje NEodgovornosti i svojeg nestrpljenja kada će FIŠ PAPRIKAŠ biti gotov najbolje govori Ured za opću upravu OBŽ koji je obustavio postupak upisa u Registar udruga izmjene i dopune Statuta udruge, a čemu ste Vi PRISUSTVOVALI, pravili ste se da ne znate je li se pred Vašim očima održava nezakonita Skupština ŠRU.

Sav Vaš talenat predsjednikovanja HŠRS ne ogleda se samo u spomenutoj odluci Ureda za opću upravu OBŽ, vaš talenat ne prepoznaje želju ogromnog dijela ribiča koji žele biti samo ribiči rekreativci baš ni manje ni više kao i što to mogu biti ribiči rekreativci na moru.Vaš talenat ne prepoznaje da HŠRS čini i ogroman broj ribiča umirovljenika, koji su ma što god Vi i Vaši ribički patuljci mislili, diskriminirani u odnosu na svoje kolege ribiče rekreativce na moru.

Neću Vas gospodine predsjedniče HŠRS podsjećati na kodeks HŠRS kojeg ste potpisali,  a kojeg očito ne razumijete jer bi to bilo gubljenje vremena, evo tek toliko da VAS PODSJETIM:

Kodeks HŠRS utemeljen je Kodeksom ponašanja u rekreacijskom ribolovu, koji je, na zahtjev Europske savjetodavne komisije za slatkovodno ribarstvo (EIFAC-European Inland Fisheries Advisory Commission) pripremio R. Arlinghaus iz Leibniza (Institut slatkovodne ekologije i slatkovodnog ribarstva te Sveučilište Humboldt u Berlinu, Njemačka), u suradnji s I. Cowx-om (Međunarodni institut za ribolov, Hull, Velika Britanija) i R. van Anrooy-om (Organizacija ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu-FAO). Kodeks ponašanja odobren je tijekom 25. sjednice Europske Savjetodavne komisije za slatkovodno ribarstvo, koja se održala u Antaliji, u Turskoj, od 21. do 28. svibnja 2008. godine. Trenutno mnoge zemlje-članice EIFAC-a aktivno promoviraju i pronose ovaj Kodeks ponašanja u rekreacijskom ribolovu, te se očekuje da će on postati osnova za kodekse većine EU zemalja. Rekreacijski ribolov predstavlja prevladavajuće ili jedino rješenje za mnoge slatkovodne riblje fondove na području Europske savjetodavne komisije za slatkovodno ribarstvo. Njegova važnost raste u regijama kod kojih je ekonomija u tranziciji. Ipak, nedovoljno pažnje se posvećuje dokumentima međunarodnih i državnih smjernica. Ovaj dokument mora biti u skladu s državnim zakonodavstvom te regiona…..

Na kraju želim Vam dati na znanje da Vašu ostavku tražim jer zatvarate oči, pravite se da ništa ne znate da ništa niste čuli iako ribiči koji uredno plaćaju ribolovnu dozvolu moraju angažirati i plaćati odvjetnika da sudskim putem pokušaju ishoditi održavanje Izvanredne skupštine koja jedino može riješiti kolokvijalno opće nezadovoljstvo ribiča.Tako ŠRU Petrijevci mora čekati hoće li drugostupanjski sud u SPLITU potvrditi nepravomoćnu presudu općinskog suda u VALPOVU da Vas ribički ortak mora sazvati SKUPŠTINU ZAJEDNICE RIBOLOVNIH UDRUGA Valpovo. Vi  ste to sve trebali znati i morali ste  znati prije nego li fiš paprikaš bio gotov.

No kada bi i to zanemarili podsjećam Vas da je nedavno, kako neki pričaju, održana izborno izvještajna skupština ŠRS OBŽ o kojoj nema ni traga ni glasa niti na stranicama ŠRS OBŽ, nema ni traga ni glasa o toj SKUPŠTINI niti na stranicama HŠRS, o toj za nas ribiče rekreativce interesantnoj skupštini nema niti slova u niti jednom mediju, a skupština se je navodno održala u PETRIJEVCIMA.

Gospodine Sever, sukladno svojim ovlastima proglasite se počasnim doživotnim predsjednikom HŠRS  i omogućite da na čelo te športske organizacije dođe mlada i obrazovana osoba koja će osluškivati probleme ribiča pa tako i ribiča rekreativaca, ribiča umirovljenika te koja će naći balans između športskog ribolova i rekreativnog ribolova baš i upravo onako kao to djeluje u HRVATSKO ŠPORTSKO RIBOLOVNOM SAVEZU NA MORU.

U očekivanju Vaše ostavke ili odlaska kao počasni doživotni predsjednik HŠRS  srdačan pozdrav.

VLADO STAKIĆ

ČLAN USR ŠARAN NARD