OBILJEŽENA 20. OBLJETNICA USR “SPORT ZA SVE” MURSKO SREDIŠĆE

U subotu 05.12.2015. godine  u pansionu “ILONKA”održna je svečana sjednica USR “Sport za sve” Mursko Središće na kojoj su članovi udruge zajedno sa gostima i uzvanicima proslavili 20 uspješnih godina rada .

Sjednica je započela himnom rekreativaca Međimurja nakon čega je dopredsjednica Nada Hoblaj pozdravila prisutne goste, uzvanike i sve članove Udruge te ih pozvala da  minutom šutnje odamo počast svim preminulim članovima.

Na sjednicu se odazvao župan Međimurske županije g. Matija Posavec, predsjednica MSSR “Sport za sve” gđa. Danica Korunić, tajnik MSSR “Sport za sve” g. Marijan Vugrinčić, predstavnici USR “Sport za sve” Šenkovec, Mala Subotica i Plešivica, predstavnici ŠRD “MURA”, PD Bundek,NK “Rudara” te članovi Inicijativnog odbora USR “Sport za sve” Mursko Središće. Gradonačelnik g. Dražen Srpak opravdao je svoj izostanak ali se kasnije pridružio slavlju. Također se na samom početku zahvalila svim sponzorima koji su nam pomogli da na najbolji mogući način proslavimo našu obljetnicu a to su : GRAD MURSKO SREDIŠĆE,  MLADEN HOBLAJ , “TE-PRO” d.o.o, NEORES d.o.o., TERMOINST-MT d.o.o., BRANKO ŽGANEC ,JOSIP DOBRANIĆ- Auto servis- autoprijevoz, SOBOČAN INTERIJERI d.o.o, AGRO HOBLAJ d.o.o., MANITU d.o.o., MIRA FRANČIĆ, PANIS d.o.o.,  QUADRO d.o.o., DANI II d.o.o., UZGOJ POVRĆA ZELENI VRT – Branka Kraljić, MURS EKOM d.o.o., “STANKO COMMERCE” d.o.o., METRO ING d.o.o., LJEKARNA  BEĆIROVIĆ, EMPORIUM d.o.o. i  ŽUPANIJA MEĐIMURSKA  . ( ukoliko je netko uplatio sredstva nakon slanja ovog teksta na objavu također se zahvaljujemo)

Nakon pozdravnih riječi dopredsjednica se još jednom zahvalila svima i predala riječi predsjednici Nadi Palaš koja je pozdravila sve prisutne i predložila slijedeći:

DNEVNI RED:

 1. Izvješće o radu udruge -+ osvrt na 20 godina rada
 2. Riječ gostiju
 3. Podjela nagrada
 4. Projekcija video zapisa
 5. Domjenak uz druženje

U svom izlaganju predsjednica Nada Palaš navela je da je od 1995 – 2015. godine u udrugu bilo učlanjeno ukupno 420 članova, a trenutno Udruga ima 133 člana koji aktivno sudjeluju u programu rada. Napomenula je da je Udruga od samog osnivanja postizala izuzetne rezultate te  imala prepoznatljiv rad  u sportskoj rekreaciji u Međimurju i u cijeloj Hrvatskoj  . Sve to zahvaljujući stručnom radu Upravnog odbora , voditelja i naravno svih članova . Udruga  osim redovnog oblika vježbanja koje provodi za tri grupe ženske rekreacije: starije, srednje i mlađe dobi koja provodi program intenzivnog treninga te muške rekreacije  provodi i povremene oblike sportske rekreacije. Obilježavamo svjetski dan sporta, pješačenja, evropski tjedan kretanja, odlazimo na Ožujske susrete žena ,  uključujemo se u aktivnosti koje provodi TZ Mursko Središće i grad Mursko Središće.  Uključujemo se u aktivnosti koje provodi MSSR , tako smo već nekoliko godina  domaćini  trunira u odbojci  , turnira u boćanju , bili smo domaćini 1. Međimurskog festivala sportske rekreacije žena  i 1. Hrvatskog festivala sportske rekreacije žena , turnira u kartanju bele . Na svim ovim turnirima postižemo izuzetne rezultate tako smo u samom vrhu bili i u odbojci , boćanju , kartanju bele a naročito izuzetne rezultate postižemno na Festivalima sportske rekreacije žena u Međimurju gdje se uglavnom svrstavamo u prve tri ekipe , dok smo na 11 Hrvatskih  festivala  sportske rekreacije  žena

10 puta osvajale 1. mjesto na što smo naročito ponosni.

Za sve te rezultate nagrađivani  smo os strane međimurskog i Hrvatskog saveza sportske rekreacije .

Nakon temeljitog izlaganja predsjednice obratio se župan Međimurske županije g. Matija Posavec koji je svim članovima Udruge  čestitao  na postignutim rezultatima i 20. obljetnici  te  nam i dalje  poželio  puno uspjeha u radu i ostvarivanju vrhunskih rezultata. Zbog  postignutih rezultata župan je Udruzi uručio:

 POVELJU – u povodu 20. obljetnice sportsko rekreativnog djelovanja i rezultata postignutih u sportskoj rekreaciji u Repubilici Hrvatskoj, za istinsku promociju Međimurske županije i sportske rekreacije u domovini i svijetu.

Pozdravne riječi i riječi pohvale za rad Udruge uputili su nam predsjednica Međimurskog saveza  sportske rekreacije gđa. Danica Korunić i tajnik g. Marijan Vugrinčić koji su  u ime Međimurskog saveza  uručili  :

Plaketu za 20 . godina postojanja udruge  i postignute rezultata na polju sportske rekreacije.

Nakon obraćanja župana i predstavnika MSSR obratili su se i predstavnici Udruga s kojima imamo suradnju te čestitali na ostvarenim rezultatima  u ovih 20  godina .

Povodom obilježavanja  obljetnice prikazana je video projekcija  predstavljanja Udruge na Ožujskim susretima žena  u zabavnom djelu programa u kojem svaka udruga na zadanu temu organizatora  mora izraditi koreografiju odabrati glazbu i sl. Naša Udruga u zabavni program predstavljanja uključila se od 2003. sa plesom “LAS KETSHUP”, 2004. igrokazom ODGOJ DJECE KROZ POVIJEST, 2005. “ELVIS PRESLEY I FANOVI”, 2006. “MAMA MARICA SA DJECOM MARINOM I ŠTEFICM NA SATU REKREACIJE”, 2007. “LABUĐE JEZERO”, 2008. “DOGODOVŠTINE SA SATA  REKREACIJE”, 2009. “DALMATINERI” , 2010.  “60-E GODINE” , 2011.” ŠPANJOLSKI OBIČAJI”, 2012.   “MEĐIMURSKI LEPI DEČkI I HIP HOP PLES”, 2013. “PRLJAVI PLES I GANGAM STYLE” 2014. igrokaz “A MISLILA JE DA JE SVEMU KRAJ  “, 2015. “NAVIJAČICE”   i skeč ” TVOJ ILI MOJ “.

U izvedu ovih programa uloženo je puno truda  i volje  članica koje su sudjelovale u čemu su nam pomogli Lara Šimić, Tomica Klujber i Franjo Liklin.

Upravni odbor mišljenja je da su svi članovi zaslužni za rad i uspjeh Udruge te je svima u znak zahvale dodijelio magnetić sa zahvalom  za doprinos u Udruzi ,   a nekim članovima  dodijelio nagrade  u obliku  pohvalnice  i plakete  . Sponzorima  i Udrugama s kojima surađujemo uručene su zahvalnice .

Osobit  doprinos u radu   i unapređenju Udruge svakako pripada predsjednici Nadi Palaš i dopredsjednici Nadi Hoblaj .

Nakon svečanog djela slijedilo je druženje svih članova sa gostima.

Tajnica Udruge: Anica Varga (foto Tin Tomanić)

77

UPRAVNI ODBOR DODIJELIO JE :

Zahvalnice i pohvalnice

za 20 godina Udruge

POHVALNICE

ZA UKLJUČIVANJE U AKTIVNOSTI UDRUGE

 1. NINA VUGRINEC
 2. DANIJELA TRSTENJAK
 3. FRANJO TUKSAR

ZA UPORNOST DOLASKA NA REKREACIJU

 1. MARIJA RIHTAREC
 2. ŠTEFAIJA SKLEPIĆ
 3. ZLATA VARGA
 4. KATARINA ŠIPEK
 5. JELENA VUGLAČ
 6. ELIZABETA PERAS
 7. CECILIJA GORIČANEC
 8. ĐURĐICA HORVAT
 9. LJILJANA ŽILAVEC
 10. BISERKA BARAT

VODITELJICAMA

 1. NADI PALAŠ
 2. NATALIJI BRODAR
 3. SUZANI LIKLIN
 4. ANICI VARGA

ZAHVALNICE

ZA SURADNJU PRI OBNAŠANJU DUŽNOSIT GRADONAČELNIKA

 1. DRAŽEN SRPAK

ZA SURADNJU PRI OBNAŠANJU DUŽNOSTI ŽUPANA

 1. MATIJA POSAVEC

ZA SURADNJU

 1. GRAD MURSKO SREDIŠĆE
 2. MSSR “Sport za sve” Čakovec
 3. ŠRD “MURA ” Mursko Središće
 4. TOMICI KLUJBER
 5. MIRJANI ČANADI
 6. OŠ MURSKO SREDIŠĆE
 7. ANTUN ŠIMUNIĆ
 8. LARA ŠIMIĆ
 9. USR “SPORT ZA SVE” ŠENKOVEC11. USR “SPORT ZA SVE”  PLEŠIVICA
 10. USR “SPORT ZA SVE” MALA SUBOTICA
 11. USR “SPORT ZA SVE” MIKLAVEC – FERKETINEC
 12. TZ MURSKO SREDIŠĆE

PD BUNDEK

ZA SPONZORSTVO:

 1. NADA HOBLAJ
 2. MLADEN HOBLAJ
 3. “TE-PRO” d.o.o.
 4. NEORES d.o.o.
 5. TERMOINST-MT d.o.o.
 6. BRANKO ŽGANEC
 7. JOSIP DOBRANIĆ AUTO SERVIS – AUTOPRIJEVOZ
 8. SOBOČAN-INTERIJERI d.o.o.
 9. AGRO – HOBLAJ d.o.o.
 10. MANITU d.o.o.
 11. MIRA FRANČĆ
 12. PANIS d.o.o.
 13. GRAD MURSKO SREDIŠĆE

QUADRO d.o.o.

 1. DANI II d.o.o.
 2. UZGOJ POVRĆA ZELENI VRT, Kraljić Branka
 3. MURS EKOM d.o.o,

“STANKO COMMERCE” d.o.o.

 1. METRO ING d.o.o.
 2. LJEKARNA BEĆIROVIĆ
 3. EMPORIUM d.o.o.
 4. JASMINKA TRSTENJAK

IMG_9182

PLAKETE SU URUČNE :

ZDENKI LIPIĆ

       ANI NERER

– za dugogodišnji rad i uključivanje u aktivnosti USR “Sport za sve” Mursko Središće

 1.  MARIJI VRANIČAR

KATARINAI BELŠE

– za dugogodišnji rad u USR “Sport za sve ” Mursko Središće i ustrajnost dolaska na rekreaciju

 1. RAJKU VARGA

za dugogodišnji rad u USR “Sport za sve” Mursko Središće i doprinos u radu muške rekreacije

 1. LADISLAVU SOKE

– za dugogodišnji rad u USR “Sport za sve” Mursko Središće i doprinos u radu Upravnog odbora

 ANICI VARGA

– tajnicI Udruge-

 – za dugogodišnji  predan i požrtvovan rad te  izuzetan doprinos u organizaciji mnogobrojnih aktivnosti  USR “Sport za sve” Mursko Središće

IMG_9180

20 obljetnica sport za sve (8)

IMG_9044

IMG_9051

IMG_9063

IMG_9065

IMG_9072

IMG_9073

IMG_9079

IMG_9100

IMG_9101

IMG_9105

IMG_9111

IMG_9114

IMG_9123

IMG_9137

IMG_9141

IMG_9152

IMG_9153

IMG_9163

IMG_9168

IMG_9183