NOVIM PORAZOM NASTAVLJENA KALVARIJA RUDARA

                            NK “RUDAR” –  NK “SLATINA”

                                           1 : 2 (0 :2)

 

Izgleda  da se novim porazom nastavlja kalvarija Rudara u proljetnom dijelu prvenstva. Iako se očekivalo da se današnjom utakmicom Rudar vraća u bolju formu te se priželjkivala pobjeda, to se na žalost navijača Rudara nije dogodilo.

Ne može se reći da igrači Rudara nisu željeli pobjedu jer su već od samog početka krenuli ofenzivno i već u prvoj minuti utakmice imali veoma izglednu priliku koju  nažalost D. Šoltić nije iskoristio , a to je ponovio i u 14 minuti. Kad se šansa ne iskoristi protivnik te obično kazni. To se i dogodilo kada igrači Slatine kod svog prvog dolaska pred  vrata  R. Rajfa u 16 . min. postižu zgoditak i dolaze u vodstvo preko igrača sa br. 11 M. Kupresa.

Vodstvo gostiju od 0 : 1 nije obeshrabrilo domaćina  već   i dalje pritišće na vrata odličnog vratara gostiju Mehmedi Eljfata. Još jednu dobru prigodu u 20 . minuti ne koristi D. Šoltić . Gosti koji se uporno brane mirno čekaju svoju priliku i dočekali su je u 28. minuti kada se strijelac prvog zgoditka Kupres  odlučuje na udarac sa oko dvadesetak metara , a lopta na iznenađenje sviju završava u mreži domaćina.

Bilo je to sigurno vodstvo gostiju od 0 :2  koji su iz dva udarca prema golu postigli i dva zgoditka. Redaju se neiskorištene šanse domaćina u 28. min . promašuje B. Vurušić , u 29. Vuri puca glavom preko gola .

U 30.min. dosuđen je jedanaesterac  za domaćina nakon prekršaja nad F. Novakom unutar šesnaest metara.

 

Danas očito indisponirani što se realizacije tiče D. Šoltić izvodi jedanaesterac , ali ga odlični vratar gostiju izvanredno brani.

 

Još jedna šansa ponudila se igračima Rudara u 37.minuti, ali N. Šoltić  niti iz dva udarca ne uspijeva savladati gostujućeg vratara.

Na poluvremenu nije bilo izmjena ni u jednoj ekipi i sve se nastavilo po starom. Rudar ima inicijativu ,ali ne sa toliko šansi kao u prvom poluvremenu. Vrijedan spomena je udarac iz kuta D. Šoltića kada lopta završava na gredi te u 67 . min. udarac U. Stojka, ali bez rezultata.

No ipak u 79 . minuti Rudar smanjuje na  1:2 preko N . Šoltića .

 Tu se ukazao tračak nade za domaćina međutim stihijskim napadima do kraja utakmice Rudar nije uspio doći barem do neriješenog rezultata.

 

Stvarno nećemo ulaziti u neke analize, to neka rade oni kojima je to dužnost. Jedino ćemo reći  onima koji vele da danas nije bilo sreće da sreću treba isprovocirati , a i to treba znati , smjeti i htjeti.

 

Prije same utakmice predstavnici Udruge Muralist zahvalili su se svom glavnom donatoru gosp. Zlatku Rajfu  direktoru tvrtke Te -pro iz Vrhovljana, te mu za uspomenu uručili poklon, kapu, prsluk i majicu Muralista.

 

 

SASTAVI :

 

NK ” RUDAR”  R.Rajf , S.Vurušić , Vuri , B.Vurušić , Županec , D.Šoltić , Novak , Zadravec , Stojko , Podgorelec ,  N.Šoltić                           

pričuve: M.Rajf , Radiković , Jezernik , Knežević Čalopa

                             trener : Filipan Josip

 

NK “SLATINA” Eljfat, Culej , Ugarković , Lah , Duspara , Vurdelja ,Klješčik ,  Dorić , Dunković , Kupres ;Bubaš                         

 pričuve : Ciglar , Kizivat , Sabljak , Petrović

                              trener : Bosnić Antun

Suci  : Jalžabetić, Fazlić, Plantak Martinčić

delegat : Novaković

gledatelja : 200

 

                                                          (Z. Rihtarec, foto R. Tomanić)