Novi svjetski rekord – Boris Radiković zabio u 54-toj godini života, sudac mu čestitao i „poklonio“ žuti karton!

Gotovo svake godine pišemo o Središćancu Borisu Radikoviću, poznatom sportašu, nogometašu, treneru i trkaču koji je prošle sezone osvojio Kros ligu Globetka. Iako je ušao u 54. godinu života još uvijek aktivno igra nogomet u Dinamu iz Žiškovca gdje je i trener. Njegova generacija već je davno „objesila kopačke o klin“, opraštaju se i od veteranskih ekipa, no Boris još službeno igra u 3. međimurskoj ligi.

Svoj svjetski rekord u aktivnom igranju, ali i postizanju zgoditaka, oborio je opet ove nedjelje (10.06.2018.) kada je za svoju ekipu postigao eurogol u 90. minuti utakmice i izjednačio rezultat na 3:3 protiv ekipe Vučetinca. Oduševljen ovim prekrasnim pogotkom u same rašlje, Boris ga je proslavio tako da je skinuo majicu, a za to mu je sudac Franjo Hergotić pokazao žuti karton i nakon toga čestitao na ovom zaista impresivnom postignuću.

Do pojave Borisa Radikovića svjetski rekorder u aktivnom igranju bio je Japanac, bivši Dinamovac, Kazuyoshi Miura, koji je s 48 godina igrao u 2. japanskoj ligi, no njega je dostiglo i prestiglo nekoliko Međimuraca, a ljestvicu najviše podigao Boris i to će u budućnosti rijetko tko uspjeti nadmašiti, osim njega samog.

U svojoj bogatoj karijeri koju je Boris počeo u Rudaru iz M. Središća nastupao je za najbolje međimurske klubove (MTČ-Sloga Čakovec, Viko-omladinac Novo Selo Rok) kao i za nekoliko slovenskih, spomenimo samo drugoligaša NK Veržej. Aktivnu igračku karijeru nikad nije prekidao iako je kao trener radio u desetak klubova i za mnoge od njih i igrao. Sada je trener-igrač Dinama iz Žiškovca u kojem je uspio postaviti novi svjetski rekord zabivši u 54-toj godini.

(R. Tomanić, foto Tin Tomanić, arhiva B.R.)