NOVA ČETIRI NASLOVA DRŽAVNIH PRVAKA ZA BICIKLISTE MURE AVANTURE

Dok se sliježu dojmovi najvećeg biciklističkog događaja godine na ovim prostorima, Tour of Croatia, čijoj su provedbi doprinos dali i svi međimurski biciklistički klubovi, aktivna natjecateljska sezona je u punom zamahu. Natjecatelji Biciklističkog kluba Mura Avanture iz Svetog Martina na Muri unazad mjesec dana sudjelovali su na svim većim biciklističkim utrkama u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe. Osim što su sudjelovali, može se reći i da su pokorili konkurenciju u najmlađim kategorijama, te osvojili brojne medalje i pregršt natjecateljskih bodova.

Sezona za Mura Avanturiste u MTB Kupu Hrvatske započela je biciklističkim utrkama Kamenjak Rocky Trails (11. travnja) u Premanturi i 17. MTB Croatia Cup Vodice UCI C2 u Vodicama (26. travnja) na kojima je osvojeno ukupno sedam odličja. Iako se prvenstveno radi o brdskim biciklistima, najmlađi svetomartinski vozaći svoja biciklistička iskustva kad god stignu skupljaju i na cestovnim utrkama. Tako su zapažene rezultate ostvarili i na cestovnim utrkama 7. Velika nagrada Stubičkih Toplica (18. travnja) i 2.Velika nagrada otoka Vira (19. travnja). U nedostatku domaćih utrka najmlađi su se natjecali u međunarodnoj konkurenciji, te su tako sudjelovali na međunarodnim utrkama koje se boduju za slovenski kup Griči XC 2015 International MTB race (6. travnja), te na XCO utrci u Idriji (12. travnja). Ujedno, članovi BK Mura Avanture bili su jedini biciklisti iz Hrvatske koji su nastupili na ovogodišnjoj MTB utrci 24. Internationale Kamptal-Klassik-Trophy (29. ožujka) u Austriji. Na utrci je ukupno sudjelovalo više od 500 MTB biciklista iz 18 država.

unnamed (2)

Od svetomartinskih biciklista već je postalo sasvim normalno da se s utrka na kojima nastupe uvijek vračaju s po nekoliko najsjajnijih odličja. Tako je bilo i ovog puta kada su 1. svibnja 2015. godine nastupili na Nacionalnom MTB XCT prvenstvu Hrvatske 2015 pod nazivom 1. svibanjski uspon na Japetić. Start utrke za državnog prvaka u usponu na brdo bio je u mjestu Gorica Svetojanska nedaleko Jastrebarskog, a cilj na najvišem vrhu Samoborskog gorja, Japetiću koji se nalazi na 879 metara nadmorske visine. Stotinjak natjecatelja iz gotovo cijele Hrvatske okupilo se na utrci uspona za prvaka Hrvatske. Najviše razloga za veselje bilo je među članovima BK Mura Avantura koji su dobili nova 4 državna prvaka. Državnim prvacima i u kategoriji uspon na brdo za 2015. godine postali su Ida Trstenjak u kategoriji djevojčica do 13 godina, Matija Trstenjak u kategoriji dječaka  do 13 godina, Lovro Posel u kategoriji dječaka do 14 godina, te Timtej Kocen u kategoriji do 15 godina. Srebrnu medalju i peto postolje medalju za Mura Avanturu, u  kategoriji do 15 godina, osvojio je Stjepan Hunjak. Najveći domaći biciklistički časopis Biker nastupe naših članova prokomentirao je riječima: “…odnijeli su naime gotovo sve što se osvojiti moglo.“ te nastavio da „Dominaciju natjecatelja BK Mura Avantura na koje kontinuirano skrećemo pozornost i za koje ćete u budućnosti još puno puta čuti…“. Osim novih državnih prvaka na Nacionalnom prvenstvu iz Mura Avanture nastupili su i Ilija Fabić, Davor Kolar, Nino Vidović i Vladimir Hunjak.

 

To što su samom vrhu zasigurno je rezultat napornog treniranja i kontinuiranog rada Škole biciklizma. Za sve koji žele isprobati biciklizam i doživjeti odlično iskustvo pozivamo da se priključe Školi biciklizma i ovogodišnjem ljetnom dječjem biciklističkom kampu Mura Avanture.

Također, u vrijeme pisanja ovog teksta najmlađi vozači BK Mura Avanture ne miruju. Upravo danas, u nedjelju 3. svibnja, nastupili su na biciklističkoj utrci slovenskog Kupa pod nazivom  XCO Kočevje. Timotej Kocen suvereno je osvojio zlato, a jedan slovenski portal ovako je izvijestio: Pri fantih pod 15 let je bil najbolši Hrvat Timotej Kocen, ki smo ga pri nas že vajeni na najvišjih stopničkah“. Od ostalih, Stjepan Hunjak bio je 6. u kategoriji do 15 godina, Matija Trstenjak zauzeo je 5. mjesto, a Ida Trstenjak 4. mjesto, svaki u kategorijama do 13 godina. Bila je to fizički i tehnički zahtjevna utrka, te još jedno iskustvo za naše najmlađe vozače na natjecanjima s međunarodnom konkurencijom. Idućeg vikenda slijedi jedna od najvećih utrka u Austriji na kojoj će biciklisti Mura Avanture odmjeriti snage sa ponajboljim Europskim vozačima, a ujedno isprobat stazu na kojoj će se ove godine voziti i Europsko prvenstvo za kategorije U-15 i Kadete U-17.

(foto: Predrag Trstenjak; tekst: BK Mura Avantura)

unnamed (1)