Nogometno kolo puno upitnika – tko sve može do tri boda?

  1. nogometna liga skupina Čakovec – Varaždin  

Rudar nakon neugodnog  poraza kod ekipe Bednje iz Beletinca, na svom igralištu u subotu  28. 10. 2017. godine  u 15,00 sati  dočekuje momentalno deveto plasiranu ekipu Sloge iz Čakovca. Sigurno da bi pobjeda u ovoj utakmici Rudaru donijela jednu sigurnost prije same završnice ove jesenske polusezone. Naime u zadnjih  pet kola koliko je ostalo do kraja Rudar je tri puta domaćin i dva puta gostuje. Treba reći da  su u zadnja dva kola suparnici Rudaru dvije ekipe iz  samog vrha ljestvice i to ekipa Dinama iz Domašinca i  ekipa Nedelišća. Baš zbog toga  Rudar mora osvajati bodove protiv  slabije plasiranih ekipa, kako bi ostao i dalje u utakmici za sam vrh ljestvice.

U utakmici sa Slogom nameće se imperativ pobjede, koji bi se osigurao daljnji miran tijek prvenstva. Poslije toga ide se u Novi Marof, pa dolazi Nedeljanec, gostuje se u Domašincu i za kraj dolazi Nedelišće. Zaista zanimljiv raspored, trener Srša veli: „  Na početku prvenstva planirali smo osvojiti  25- 27 bodova, za sada imamo osamnaest i ako bude sve u redu ostvariti ćemo, a nadam se  i prebaciti taj plan. To bi trebalo  biti dovoljno za plasman među prvih pet ekipa, što bi  nam na proljeće omogućilo ravnopravnu borbu za sam vrh.“

Sude: Ivan Slunjski, Darko Vitez i Josip Henezi.

Delegat: Josip Lesjak

      

  1. međimurska liga

Preporod Sokola u zadnja tri kola i tri pobjede,  po svim pokazateljima mogao  bi se nastaviti i ovoga  vikenda. Sokoli  gostuju u Pribislavcu kod ne baš uvjerljive ekipe Poleta. S obzirom na momentalnu poziciju na ljestvici obiju ekipa može se očekivati  pravi prvenstveni susret, a dobra forma ekipi Sokola daje puno pravo na optimizam  uoči ovog susreta. Utakmica se igra 28. 10. 2017. god. u 15,00 sati na igralištu Poleta  u Pribislavcu.

Sude:  Marijan Dumančić, Ivica Felker i Dominik Mihoci

Delegat:  Stjepan Perko

2. međimurska liga skupina „B“ 

U subotu 28. 10. 2017. god. u 15,00 sati  svoje susrete igraju dva gradska ligaša i to  Mura iz Hlapičine i Hajduk Vindija iz Štrukovca.

Mura iz Hlapičine ove subote gost je kod sve bolje ekipe D. Koncovčaka. Nakon dobre igre i remija protiv lidera Bratstva iz Jurovca očekuje ih još jedna tvrda utakmica sa ekipom koja se polako diže u formi i skuplja bodove. Biti će to svakako zanimljiv i borbeni susret gdje favorita nema, a obje ekipe imaju pravo nadati se bodovima.

Sude:  Marko Fleten, Željko Novak i Matija Filipić

Delegat: Robert Radek

Hajduk Vindija u prošlom kolu loše se proveo kod ekipe Strahoninca, doživio je pravi debakl i poraz od čak 7:2. Kako bi izazvali neke promjene, izazvali neki pozitivni šok, odlučili su se na ono što čine i mnogi drugi klubovi u takvoj situaciji, promjenu trenera. Trener Posavec napustio je klupu, novog još nema, pa će do izbora novog trenera  sami pokušati doći do bodova. Hoće li to biti dovoljno da se pobjedi ekipa Pobjede iz  G. Hrašćana vidjet ćemo.

Sude:   Dario  Bubek, Davor  Šupljika i Tomislav Čurila

Delegat:  Stjepan Talan

Plavi iz Peklenice u ovom kolu nakon domaće pobjede odlaze u goste ekipi iz donjeg dijela ljestvice Hajduku iz Brezja.  Istina Plavi su zbog kazni u ovoj utakmici bez trojice igrača Ivana Zadravca,  Sebastijana  Antokovića i Maria Srnca no svejedno su favoriti u ovoj utakmici i morali bi se kući vratiti s bodovima.

Utakmica se igra u nedjelju 29. 10. 2017. godine u 14,00 sati.

Sude: Mario Mustač, Morano Vlah i Mario Horvat

Delegat: Franjo Fais

  1. međimurska liga

Svi trećeligaši koje posebno pratimo u ovim našim sportskim izvještajima svoje utakmice igraju u subotu 28. 10. 2017. godine u 15,00 sati.

 Torpedo iz Križovca  domaćin je ekipi Otoka.

Sude:  Nino Škrobar, Dominik Horvat i Tomislav Tomašić.

Delegat: Mladen Brezovački

Mladost iz Selnice  gostuje kod ekipe Napretka iz G. Kraljevca.

Sudi:  Dario Srnec

Delegat: Josip Modlic

Dinamo Žiškovec  gostuje  kod ekipe Vučetinca.

Sude: Robert Kolarić, Leonardo Baksa i Valentino Baksa.

Delegat: Radovan Posedi

Podsjetimo sve  ljubitelje nogometa da se zbog prijelaska na zimsko računanje vremena, sve utakmice koje se igraju u nedjelju  29. 10. 2017. godine započinju u 14,00 sati.

(tekst: Z. Rihtarec, foto arhiva: Tin Tomanić)