NOGOMETNI VIKEND GRADSKIH LIGAŠA ! (tekst Zlatko Rihtarec)

Ovaj vikend gradski međimurski ligaški nogomet predstavljala su i tri međimurska drugoligaša te jedan trećeligaš. Kako fizički nismo u mogućnosti prisustvovati svim utakmicama odlučili smo danas porazgovarati sa trenerima ekipa kako bi vam dali što konkretnije podatke.

Pa krenimo redom.

 

“Plavi ” Peklenica- “Međimurec”Dunjkovec-Pretetinec 2-2 (2-0)                                     

U Peklenici su domaći Plavi dočekali ekipu Međimurca iz Dunjkovec-Pretetinca koja se ove sezone iznimno pojačala i predstavljati će jednog od glavnih favorita za ulazak u viši rang. Prema riječima domaćeg stratega Glavina Roberta domaćini su odlično otvorili  utakmicu  i poveli sa 2:0 i samo je treći zgoditak nedostajao da se sama utakmica zatvori i dođe do pobjede. Treba istaći da su gosti od 25.min igrali sa igračem manje. Rezultatom od 2:0 završava prvi dio utakmice. U nastavku gosti iako sa igračem manje  uspijevaju izjednačiti rezultat iz opravdano dosuđenog, ali glupo urađenog jedanaesterca te autogola domaćina. U drugom poluvremenu izmjenjuju se šanse na jednoj i drugoj strani tako da je konačan rezultat sasvim realan. Strijelci za domaćina bili su Drk i Novak T.

“Mura” Hlapičina-NK”Zebanec” Zebanec 3-1 (2-0)

 

Kratak osvrt na utakmicu dao nam gosp.Dražen Škvorc trener Mure:

Već u prvom poluvremenu poveli smo sa 2:0  deo 30.min utakmice te dominirali njezinim tijekom.Nismo iskoristili zicer gdje bi trećim zgoditkom praktički završili utakmicu.I dalje smo dominiirali utakmicomsve negdje do 70 min. i zato vrijeme promašili nekoliko izglednih prilika .To nam se osvetilo i gosti smanjuju i opet utakmicu ostavljaju otvorenom.U  takvom međusobnom nadmudrivanju potrajalo je još preostalo vrijeme da bi pred sam kraj trećim zgoditkom završili utakmicu,Mislim da smo apsolutno zasluženo pobjedili i da pobjedi nema nikakvog prigovora.

Strijelci za  Muru su bili Jurović, Lipović, Horvat

Hajduk” Štrukovec – “Drava” Kuršanec 2-2


Kako nismo uspjeli dobiti sugovornika jedino što smo uspjeli saznati da je kuriozitet utakmice bio da su sva četiri zgoditka pala iz slobodnih udaraca.


III međimurska liga istok

“Torpedo” Križovec – “Otok” Otok  2-5 (1-3)

Rezime utakmice ponudio nam je trener NK Torpeda  Leo Sanjković: Fer i korektna utakmica u kojoj je naša neefikasnost došla do izražaja,a gosti su naše neiskorištene prilike kažnjavali golovima. Do punog je izražaja došlo pravilo da kada svoje šanse ne iskoristiš biti ćeš kažnjen. Pokušali smo se vratiti u utakmicu u drugom poluvremenu no bez obzira naš pritisak i igru na jedan gol gdje su naši stoperi igrali na tridestak metara od protivničkog gola nismo uspijeli. Još samo da napomenem da su dodatnu nervozu kod igrača stvarali mladi i neiskusni suci svojim pogreškama.

 

Strijelci za Torpedo : Tuksar D., Šotić Damjan

foto: Plavi- Međimurec-Dunjkovec

foto: Mura – Zebanec