NOGOMETNI REKORD U D. KONCOVČAKU – RADIKOVIĆ STRIJELAC U 51. GODINI

Poznati središćanski nogometaš i trener Boris Radiković  u svojoj 51. godini ruši i postavlja rekorde u igri za koju mnogi kažu da je najvažnija sporedna stvar na svijetu. Za Borisa ona svakako nije sporedna nego najvažnija, jer njoj je posvetio cijeli život i u godinama kada se prestaje igrati za veterane on pali i žari kao aktivan igrač.

U svojoj bogatoj karijeri koju je počeo u Rudaru iz M. Središća nastupao je za najbolje međimurske klubove (MTČ-Sloga Čakovec, Viko-omladinac Novo Selo Rok) kao i za nekoliko slovenskih, spomenimo samo drugoligaša NK Veržej. Aktivnu igračku karijeru nikad nije prekidao iako je kao trener radio u desetak klubova i za mnoge od njih i igrao. Prošle godine vodio je Sokol iz Vratišinca, a kako je momentalno bez trenerskog angažmana, prihvatio je ponudu iz Donjeg Koncovčaka da igra za njih.

Danas je prvim proljetnim kolom nastavljeno takmičenje u 2. međimurskoj ligi, a Donji Koncovčak ugostio je ekipu Zasadbrega. Boris Radiković odigrao je cijelu utakmicu i bio strijelac jedinog pogotka domaćih koji su ovaj susret izgubili s 1:4. Spomenimo i to da je prošlog tjedna također zabio gol u prijateljskoj utakmici protiv slovenskih NK Radenci.

Nakon utakmice razgovarali smo sa Borisom:

Da li ste svjesni da ste možda oborili svjetski rekord kao najstariji aktivni igrač i k tome još i strijelac?

„Nisam o tome razmišljao. Da bi to moglo biti tako pročitao sam u Muralistu gdje je navedeno da je najstariji aktivni igrač 48-godišnji japanac Kazuyoshi Miura koji povremeno igra u njihovoj 2. ligi.“

 

Kakav je osjećaj igrati s više nego duplo mlađim suigračima?

 

„Odličan, iako ja na to ne gledam tako. Tko istrči na teren taj je spreman igrati bez obzira na godine. Meni to ne predstavlja problem jer sam u dobroj kondiciji, svakodnevno trčim uz Muru i redovito treniram u klubu“.

 

Ipak, do kada mislite aktivno igrati?

 

„Nisam si postavio neki određeni rok. Ako me posluži zdravlje i izbjegnem ozljede igrati ću sve dok me neki klub treba. Živim sportski, ne pijem niti ne pušim i igra mi još pruža veliko zadovoljstvo. Svakako bi želio da ova priča potraje još dugo i spreman sam čitavog sebe uložiti kako bih svojim iskustvom pomogao suigračima i klubu“.

 

Na kraju smo Borisu poželjeli još mnogo utakmica i da u narednom razdoblju obara vlastite rekorde!

 

(rt, foto Tin Tomanić)

1

2

3

4

5

6

uvodna 1

7

8

9

10

11

12

13

14

16

17