NOGOMETNI KLUB “MURA” IZ HLAPIČINE ODRŽAO IZBORNU SKUPŠTINU

Nogometni klub Mura iz Hlapičine ove subote održao je redovnu godišnju skupštinu kluba. Ove godine to je izborna skupština pa su se birali novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora kluba.

Izvještaj o prošlogodišnjem radu kluba iznio je dosadašnji , a vjerojatno i budući predsjednik kluba Dragutin Stojko. Ono što je bitno istaći iz njegovog izlaganja svakako je dosta kritički osvrt na prošlu sezonu kao i jesensku polusezonu što se tiče sportskog dijela rada.

Istaknuo je da je prošlu sezonu klub završio na 12..mjestu sa 33 boda. Na kraju sezone izvršena je smjena trenera pa je tako na početku nove sezone umjesto dosadašnjeg trenera D. Novaka ekipu preuzeo novi trener D. Vincek. Ono što je bitno za istači da ni jesenja polusezona nije bila blistava te ekipa završava na 13.mjestu sa 14 bodova, no tome postoje i objektivni razlozi. Najveći problem u svemu tome je teren koji poslije svake kiše u očajnom stanju pa su utakmice igrane  u veoma teškim uvjetima ili se moralo zamijeniti domaćinstvo kao sa ekipom Napretka iz G. Kraljevca ili se igralo u susjednom Martinu na Muri.

Osvrnuo  se i na rad mlađih kategorija te istaknuo da je sa ŠN Sveti Martin na Muri potpisan Sporazum o sportskoj suradnji te je tako Mura bila oslobođena igranja sa mlađim kategorijama već su za nju nastupili igrači iz NŠ Sveti Martin. Ovakav potez bio je neizbježan jer za upotpuniti ekipu za neku kategoriju bio je premalen broj djece , a ovakav način pokazao se vrlo dobar jer je u Hlapičini nastupala i juniorska ekipa Poleta .

Istaknuo je još i dovođenje novog trenera Zobeca koji je već započeo sa pripremama. Što se tiče investicija klub ima velike planove počevši od  sanacije i drenaže igrališta , navodnjavanje sa Toplicama Sv. Martin, sanacija krovišta te sanacija pristupnih puteva. U sklopu obilježavanja 50.obljetnice kluba pomoći će Grad .

Financijska strana u klubu zasad je stabilna iako je to jako teško postići u ovim vremenima, istaknuo je blagajnik kluba Branko Breznik. Veterani kluba također su veoma aktivni te pridonose klubu i na sportskom i financijskom planu istakao je njihov predstavnik Zdravko Oletić.

 

 

Statut kluba usaglašen je sa novim Zakonom o udrugama i takav biti će proslijeđen županijskim službama istakao je predsjedavajući Skupštine Dražen Oletić.

Vladimir Nađ i Zdravko Oletić  novi su članovi Nadzornog odbora.

Novi Upravni odbor sačinjavaju : Nikola Sobočan , Marko Vinko , Denis Žalar , Matija Kovačić  , Ivan Jambrović , Drago Jurović , Branko Breznik , Dražen Oletić i Dragutin Stojko .

 

Skupštinu su u ime NK “Rudar” i NK “Polet” pozdravili Smiljan Liklin  i Ivan Zadravec.

Gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da će se klubu pomoći u okviru financijskih mogućnosti Grada. Za sanaciju puteva i prilaznih cesta proračunom je za Hlapičinu predviđeno 50.000,00 kuna pa klub preko VMO može zatražiti da se i njemu pomogne u tom dijelu. Bio je to ujedno i odgovor na pitanje skupštinara Vladimira Špoljarića o pomoći Grada klubu.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (5)

unnamed (6)

unnamed (7)

unnamed (8)

unnamed (9)

unnamed (10)

unnamed