Nogometna škola “Međimurje – Čakovec” na Međugorje Cup -u 2018.

Međugorje Cup je veliki međunarodni turnir u nogometu za mlađe kategorije. Organizator dvanaestog tradicionalnog “Međugorje cupa 2018” za mlađe uzraste je Sport Centar Međugorje. Na turniru je sudjelovalo 2.000 mladih nogometaša iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Italije i Švedske.

60 klubova natjecalo se u pet starosnih kategorija od 8 do 11. Ožujka 2018.  Turnir se održavao na terenima „ Sport centra Međugorje“.

Nogometna škola „Međimurje – Čakovec „ na turniru je sudjelovala s 3 uzrasne kategorije Stariji Pioniri U-14(2003), Mlađi Pioniri U-12(2005) te Limači U-10(2007).

Na putovanje s igračima išli su treneri: Mario Šarić (Stariji pioniri – 2003. godište),  Karlo Kosalec (Mlađi pioniri – 2005. godište), Gordan Golik (Limači – 2007. godište).

Predsjednik Dean Panić, voditelj Nogometne škole Hrvoje Goričanec, članica IO Mirela Lukman

Fizioterapeut-Božidar Juračić, vođa putovanja Neven Bujanić

Stariji pioniri i Limači dogurali su do četvrtfinala dok su Mlađi pioniri ispali u osmini finala. U kategoriji Starijih pionira bilo je 20 ekipa, kod Mlađih pionira 32 ekipe, a kod Limača 24 ekipe.

Prvi dan turnira u četvrtak utakmice su odigrale sve generacije. Prvi su na teren izašli Mlađi pioniri i utakmici u kojoj su dominirali od početka do kraja upisali su pobjedu od 1:0 nad NK Omišom. Nakon toga na teren su izašli Stariji pioniri koji su pobijedili 1:0 NK Primorac iz Stobreča. Za kraj dana pod reflektorima SC Međugorje svoju prvu utakmicu odigrali su i Limači koji su kroz cijelu utakmicu bili bolji od NK Primorca iz Stobreča te upisali pobjedu 4:1.

Drugi dan turnira po dvije utakmice odigrali su Limači i Mlađi pioniri, a jednu utakmicu odigrali su Stariji pioniri. Prvo su u jutarnjim satima Limači upisali pobjedu od 1:0 nad NK Neretvom, a Mlađi pioniri pobijedili su sa 2:0 NK Tomislav. U popodnevnim satima Limači su odigrali 1:1 s NK Adriaticom te tako osvojili 1. mjesto u skupini. Mlađi pioniri u teškoj utakmici po teškom terenu izgubili su 1:0 od NK Dubrave iz Zagreba te tako osvojili 2. mjesto u skupini. Za kraj drugog dana turnira Stariji pioniri su odigrali 0:0 sa NK Čapljinom.

Treći dan turnira u jutarnjem terminu utakmicu su odigrali samo Stariji pioniri koji su u još jednoj utakmici upisali neriješen rezultat 0:0 s HŠK Zrinjski iz Mostara. U popodnevnim satima osminu finala odigrali su Limači koji su prošli pobjedom od 3:1 nad NK Marsoniom iz Sl. Broda, dok su Mlađi pioniri izgubili od NK Adriatica 1:0. U večernjim satima Limači su završili svoj turnir u četvrtfinalu porazom 2:0 od NK Željezničar Sl. Brod, dok su Stariji pioniri također ispali u četvrtfinalu od budućeg pobjednika turnira NK Mladost Podgorica (1:0).

Stariji pioniri (2003.): Luka Andrašec, Lovro Levak-Panić, Filip Bacinger, Mateo Rodiger, Karlo Kovačević, Dino Kirić, Erik Kukolić, Fran Bistrović, Nikša Šegović, Saša Stojko, Matija Horvat, Borna Škrobar, Jakov Marđetko, Karlo Bogdan, Niko Frančić, Filip Reif, Borna Lesjak i Roko Zrna. Trener: Mario Šarić, fizioterapeut: Božidar Juračić.

Mlađi pioniri (2005.): Fran Jaklin, Nikola Krištofić, David Bujanić, Fran Janušić, Juraj Bistrović, Luka Makšadi, Luka Meglić, Matej Marciuš, Domagoj Lukman, Teo Sanjković, Fabijan Gal, Dino Horvat, Roko Kregar, Petar Mavrek, Jona Jambrošić, Karlo Košak, Matej Bacinger, Jan Vibovec. Trener: Karlo Kosalec, fizioterapeut: Božidar Juračić.

Limači (2007.): Anastas Arnaudovski, Bruno Vlah, Šimun Skoko, Dario Hrastić, Jan Belović, Roan Posavec, Teodor Lukman, Karlo Novak, Luka Zlatarek, Niko Štefulj, Mak Žerjav. Trener: Gordan Golik, fizioterapeut: Božidar Juračić

Na turniru su od strane gledatelja i trenera pohvaljene sve čakovečke ekipe zbog načina igranja nogometne igre, zalaganja na terenu, borbenosti ,te na kraju i ponašanju kako na terenu tako i izvan terena.

NŠ Međimurje – Čakovec se zahvaljuje i vjernim navijačima (roditeljima) na dolasku u velikom broju i velikoj podršci koju su pružali svim ekipama.

Mladi nogometaši su bili smješteni u Pansionu Vesna & Ante Sivrić koji su bili odlični domaćini. Osigurali su odličan smještaj, hranu i gostoprimstvo

Djeca i roditelji su odlično predstavili i promovirali Grad Čakovec i Međimursku županiju.

(Miljenko Dovečer, Foto : Facebook NŠ Međimurje – Čakovec)