Nogometna natjecateljska sezona 2017./18. ulazi u završnu fazu

Nogometna prvenstva polako ulaze u svoju završnu fazu. Međužupanijskoj ligi ostala su još četiri kola, dok međimurske lige imaju za odigrati još tri kola do kraja. Sve napetije postaje i na vrhu i na dnu ljestvica u svim natjecanjima. Ima više kandidata za prvaka kao i za ispadanje u niži rang. Sve je u par bodova pa su svakakva iznenađenja moguća.

Četvrta hrvatska nogometna liga Skupina Čakovec – Varaždin

Rudar koji nema više nikakvih mogućnosti prema samom vrhu ljestvice, a isto tako i nikakvih briga oko ispadanje u 28. kolu na Šuderki u subotu 26. 05. 2018. u 17,30 sati dočekuje  ekipu Novog Marofa.

Je li se ekipa Rudara oporavila od poraza u Čakovcu, te postoji li još ikakav motiv u ovom prvenstvu, iako zbog same obaveze prema klubu i gledateljima bi trebao biti, vidjet ćemo u subotu.

Utakmicu sude Goran Babić, Ivica Rojc i Darko Vitez. Delegat je Dragutin Hozjak.

Prva međimurska liga

Sokol iz Vratišinca nakon veoma važne pobjede  u prošlom kolu i dalje pleše na rubu ispadanja, pa mu je svaki bod i svaka pobjeda veoma važna. Kako će biti ovog puta kod vrlo dobre ekipe Hodošana, teško je reći. Ako se ima u vidu da se je u prošloj utakmici teže povrijedio Davor Mikulić te ga neema na ovoj utakmici, situacija je još teža. Ali pustimo se iznenaditi i vjerujmo da su dečki iz Vratišinca spremni na još jedan podvig. Utakmica u Hodošanu igra se u subotu 26. 05. 2018. u 17,30 sati, a sude Damir Klarić, Saša Mihalic, Čižmešija Rudolf dok je delegat Darko Jambrović

Druga međimurska liga Skupina „B“

Sva tri naša predstavnika utakmice igraju u nedjelju 27. 05. 2018. godine u 17,30 sati.

Plavi iz Peklenice domaćini su vrlo neugodnoj ekipi Malog Mihaljevca. Nakon boda s gostovanja red je da Plavi upišu tri boda na svom igralištu.

Sude Bojan Juras, Zoran Novak i Karlo Korunek dok je delegat Stjepan Talan.

Hajduk iz Štrukovca gostuje u Svetom Jurju na Bregu kod ekipe Venere PMP.

Suci ove utakmice su Marijan Dumančić, Mladen Čeke i Dragan Hrustek. Delegat je Božidar Kolarić.

Mura iz Hlapičine nakon teške ali zaslužene pobjede u prošlom kolu pred sobom ima još jedan težak ispit. Gostuje u Strahonincu kod istoimene ekipe. Iako Strahoninec nije bio  baš uvjerljiv u prošlim kolima respektabilna je ekipa te će Muraši morati proliti puno znoja da dođu do bodova.

Utakmicu sude Nino Škrobar, Robert Novak i Elvir Bašek, a delegat je Slavko Novak.

Treća međimurska liga

U Selnici 27. 05. 2018.  međusobnom susretu sastaju se domaća Mladost i ekipa Torpeda iz Križovca. Utakmica se igra u 17,30 sati, a sudi je Saša Sanjković, dok je delegat Matija Poredoš.

(tekst Z. Rihtarec, foto: ZR, Tin Tomanić, Miljenko Dovečer, arhiva Muralista)