NOGOMETNA KRAĐA U NEDELIŠĆU!

Već po tradiciji kada su u pitanju susreti Rudara i Nedelišća uvijek se oko tih utakmica vuku repovi , najčešće zahvaljujući  onima o kojima bi se najmanje moralo govoriti , a to su suci. Ni ovaj susret nije bio izuzetak  jer sigurno će se o sudačkoj odluci 1. pomoćnog suca Mire  Hantaka iz Vinice još jedno vrijeme razglabati naročite sa strane ekipe Rudara. Naime u 93. minuti poništio  je sasvim regularan zgoditak Vurija zbog navodnog zaleđa. Ne znamo zašto i kome to treba jer tako drastično oštetiti jednu ekipu  bez ikakvog povoda zaista nikome nije potrebno. Takvo nešto može se nazvati samo nogometnom krađom , a za to se mora odgovarati.

01a

01

Kakve će sankcije snositi sudac ne znamo no uvjereni smo da će opet biti po onome „ruka ruku mije“. Jer već sam izvještaj delegata Slavka Vodopije ide u tom smjeru. Njemu je važno da je vidio da gostujući navijači polijevaju i pljuju suce ( da se razumijemo to svakako treba sankcionirati i niko ne opravdava navijače Rudara) , ali o spornoj situaciji donosi solomonsko rješenje i priklanja se odluci sudaca iako je svima jasno da se  radi o velikoj pogrešci suca, da li namjernoj ili ne,  veliko je pitanje. Prije namjernoj nego ne.

02

Inače u Rudaru su i prije utakmice bili upozoreni da se radi o sudačkoj trojki koja će se baš tako ponašati kako se na kraju i je , pa su zato poslali i svog snimatelja na utakmicu , te su svi ti momenti snimljeni. Poslije utakmice razgovarali smo sa dosta sudaca i delegata koji su prisustvovali na toj utakmici i svi su potvrdili da zaleđa nije bilo. No pustimo suce onima koji  su zato nadležni , a mi se okrenimo onom ljepšem sportskom  što se dešavalo na toj utakmici.

03

Prvo poluvrijeme proteklo je u apsolutnoj dominaciji domaćina Nedelišća i Rudar može biti sretan što je ono završilo samo 2:0 za ekipu Nedelišća. Najviše zasluga za to ima vratar Rajf koji je sa  nekoliko odličnih obrana spriječio da utakmica nije bila riješena već u prvih 45 minuta. Rudar  je igrao loše i ne znamo koje opravdanje bi bilo za tako lošu igru. Po nama ono ne postoji.

04

Domaćin je u vodstvo došao već u 3.minuti i to zgoditkom odličnog Borisa Kosira koji je bio veliki problem za stoperski par Rudara Vuri, Šardi. U 30. minuti Goran Međumurac povećava vodstvo na 2:0  i to je bio kraj prvog dijela te zasluženo vodstvo domaćina koje moglo biti i izraženije kako smo već prije izvijestili.

05

Drugo poluvrijeme sasvim druga priča. Rudar ravnopravan, ali puno opasniji prema domaćim vratima , dok domaćini očito ostaju bez snage i inicijativu prepuštaju gostima. Rezultat toga je i smanjenje rezultata na 1:2 u 76.minuti , a strijelac zgoditka bio je  Alen Horvat.

 

06

Do kraja utakmice Rudar ima laganu dominaciju , a domaćini spretno koriste sudačku blagonaklonost i odugovlačenjem  „kradu“  vrijeme za igru. Rudar tako ostaje na 8 bodova i sada se stvarno treba dobro pripremiti za idući vikend i utakmicu sa Plitvicom iz Gojanca  jer zadnji je trenutak za upisivanje bodova.

07

 NEDELIŠĆE – RUDAR    2:1 /2:0/

01.10.2016.godine , Nedelišće                                  Igralište Trate             7.kolo

 

Suci: Denis Buden , Miro Hantak , Ivica Svetec              delegat:    Slavko Vodopija

Strijelci:  1:0 3.min.Kosir 2:0 30.min.Međumurac 2:1 76.min. Horvat

Gledatelja: 250

08

NEDELIŠĆE:  Kocijan , Pintarić ,Kosir, Branilović ,Filipović(61.Špicar) , Marčec ,Horvat ,Slunjski , Mesarić ,Međumurac (89.Zadravec) ,Bađari ,pričuve:

Novak,Vibovec , Špicar ,Vrček ,Zadravec  trener: Željko Vukšić

RUDAR:  Rajf ,Den.Levačić ,Šardi ,Mikulić(88.H.Knežević) ,Vuri .Vurušić (61.N.Šoltić) ,Dan.Levačić , D.Šoltić ,Novak ,Horvat ,M.Šoltić pričuve:  Končić , V.Knežević ,H.Knežević ,Zadravec ,Balaž ,N.Šoltić trener: Nikola Goričanec

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

09