NOĆNA UTAKMICA DVA RUDARA – BOLJI ONAJ IZ MURSKOG SREDIŠĆA

Iako je momentalno Šuderka pretvorena u jedno veliko gradilište zbog izgradnje tribina i svlačionica sportski nogometni život se i dalje nesmetano odvija na njoj. Osim redovitih treninga mlađih kategorija,kao i seniora odigravaju se i prijateljske utakmice jer pripreme su u punom tijeku.

A

Tako je jučer u večernjem terminu pod rasvjetom seniorska ekipa Rudara dočekala svoje imenjake Rudar 47 iz Ladanja Donjeg. Prisustvovali smo jednoj vrlo lijepoj i kvalitetnoj utakmici (naročito u prvom dijelu ,što se tiče  domaćina) u kojoj je Rudar sasvim nadigrao goste iz Ladanja Donjeg.

B

Nije se činilo tako od samog početka jer gosti su krenuli  veoma hrabro i otvoreno te prvih desetak minuta imali inicijativu iako bez nekih izrazitih prigoda za pogodak. No kada je u 10. minuti Filip Novak projurio kao brzi vlak po desnoj strani i mirno pospremio loptu u mrežu gostujućeg vratara, domaćin mirno preuzima inicijativu. Već u 12. minuti je 2:0 ,kada F. Novak opet prolazi desnom stranom i nakon odličnog ubačaja Marko Šoltić  glavom postiže zgoditak za povećanje vodstva.

C

Ono što posebno veseli je igra mladog Davida Novaka koji započeo susret u prvoj postavi i odmah pokazao da bez obzira na godine na njega se može ozbiljno računati. Odličnim udarcem sa vrha šesnaesterca postavlja konačan rezultat prvog dijela na 3:0 u 41.minuti.

Nakon dosta izmjena trenera  u drugom dijelu,gosti u 70.minuti smanjuju na 3:1, iako je rudar  prije toga promašio dvije kako se to kaže „sto postotne prigode“. No tu nije bio kraj  golijadi na večerašnjem susretu, jer kakva bi to bila utakmica da gol ne postigne D. Šoltić te sa svoja dva zgoditka za redom ,prvo u 74.minuti iz jedanaestreca na 4:1 te u 80. minuti sa još jednim zgoditkom na 5:1. Golijadu je zaključio M.Šoltić također iz opravdano dosuđenog  jedanaesterca nad D.Novakom  i postavlja zasluženih  6:1 za domaćina.

E

Rudar je prikazo vrlo dobru igru posebno u prvih 45.minuta i očito je da pripreme teku u najboljem redu. Ono što je još potrebno reći da je ovu utakmicu Rudar odigrao bez pet standardnih igrača koji su bili odsutni zbog radnih obaveza (Vurušić,Zadravec,Radiković,Horvat,Knežević). Očito da u klubu postoje adekvatne zamjene,što je svakako dobro zbog što jače konkurencije u samoj ekipi.

F

Slijedeću utakmicu Rudar igra sa ekipom Hotize u subotu u 14,30. Mjesto odigravanja ovisi o vremenskim uvjetima.U slučaju jake kiše da bi se sačuvao teren na Šuderki utakmica će se igrati u Lendavi na umjetnoj travi,dok u slučaju lijepog suhog vremena utakmica se igra na Šuderki. Zato dragi navijači u subotu prijepodne informirajte se kako bi znali kuda doći pratiti svoju ekipu Rudara.

G

NK „RUDAR“- NK“RUDAR 47“ (Ladanje Donje)   6:1 (3:0)

SASTAVI:

RUDAR:Rajf,Šardi,Vuri,Goričanec,F.Novak,LevačićDen.,LevačićDan.,M.Šoltić,

N.Šoltić,D.Novak,D.Šoltić pričuve: Stojko /pv/,Tkalec,Čalopa,Kivač

Trener:Nikola Goričanec

RUDAR 47:  Đurman,Žlibar,Cmuk,Škundrić,Kokotec,Hunjet,Možanić,Belcar,Grđan,Korpar,

Glavica. Pričuve:Herceg,Plasajec,T.HercegB.Herceg,Lončar,Martinčević,S.Cmuk,Požgaj,M.Cmuk,Kundija  trener: Emilio Možanić

(Z. Rihtarec foto Tin Tomanić)

H