NK “Rudar” započeo pripreme, o njima kao i očekivanjima trener Andrija Balajić

NK Rudar je danas u ponedjeljak 17. 01. 2022. godine započeo s pripremama za proljetni dio sezone 2021./2022.
O samim pripremama, nadolazećem prvenstvu te o drugim temama porazgovarali smo s trenerom Rudara gospodinom Andrijom Balajić.
Za početak gospodine Balajić kako ste zamislili ovaj dio priprema koje su pred vama?
Način priprema je koncipiran tako da ćemo tjedno odrađivati 5 treninga i odigrati jednu utakmicu vikendom. Treba istaći da momentalno raspolažemo s osamnaest igrača kojima ćemo tijekom priprema pridružiti nekoliko mlađih, a u hodu ćemo se pokušati pojačati s još dva do tri kvalitetna igrača koji će svakako za nas predstavljati pojačanja.
Kakav raspored prijateljskih utakmica ste pripremili za ovaj pripremni period?
Prvo što želim reći da smo sve utakmice dogovorili da se igraju na gostujućim terenima kako bi čim manje opteretili travnjak na Šuderki.
A sam raspored je sljedeći:
22.01. Varteks –Rudar
30.01. Bratstvo Savska Ves – Rudar
05./06.02. BSK Belica – Rudar
12.02. Bednja Beletinec – Rudar
19.02. 02. Međimurje – Rudar
Što se tiče igračkog kadra koliko ste zadovoljni?
Ono što moram reći da što se tiče samog igračkog kadra jesmo deficitarni, ali kako sam već rekao pokušat ćemo u suradnji s IO kluba dovesti neke igrače kao pojačanja koliko ćemo to biti u mogućnosti, jer teško je doći do igrača u ovom zimskom prijelaznom periodu.
Što se tiče samog trenažnog ciklusa tu vjerujem nećemo imati nikakvih problema jer dečki žele raditi i vjerujem da će se redovito odazivati na treninge, te ćemo se radom nastojati  jako dobro pripremiti već za prvo kolo. Kako redovni dio prvenstva traje samo osam kola pokušat ćemo u tom djelu osvojiti čim više bodova kako bi u play-of ušli što rasterećeniji.
Očekivanja?
Evo igramo u ovo nenormalno vrijeme što se ove pandemije tiče, uvjeren sam da ćemo uspjeti izboriti opstanak, jer radim maksimalno, ja dajem cijelog sebe u ovaj projekt, rad s mladim igračima je i je to što me privuklo, te da ćemo uspjeti oformiti jednu pravu ekipu koja će duže vrijeme biti ponos ovoga mjesta.

(tekst i foto: zr)