NK RUDAR UŽIVA U NAJLJEPŠIM TRENUCIMA SVOJE POVIJESTI ! (R. Tomanić)

Sutra u subotu 31.08.2013. Rudar igra utakmicu 3. kola 3.HNL- sjever u Čakovcu protiv bivšeg prvoligaša NK Međimurje, a susret počinje u 16,30 sati.

Prije samo nekoliko godina ova vijest spadala bi u znanstvenu fantastiku jer je klub trunuo u 2. Međimurskoj ligi, bez predsjednika, uprave, financijskih sredstava i tehničkih uvjeta za normalno treniranje i igranje utakmica. Tada na čelo Rudara dolazi Dražen Srpak, sadašnji gradonačelnik, okuplja oko sebe sposobnu i aktivnu upravu i time počinje streloviti i nezaustavljivi uspon kako u natjecateljskom tako i u materijalnom smislu.

Sve konce, uz mnogobrojne druge sponzore, vuče najzaslužniji čovjek za pretvaranje Šuderke iz seoskog igrališta u moderni stadion, gospodin Zlatko Rajf i njegova firma TE-PRO. Paralelno sa uspjesima u natjecanju (prošetali su se 2. Međimurskom ligom), odvija se i rekonstrukcija postojećih objekata. Proširuju se i uređuju svlačionice, dograđuju prostorije za suce, obnavlja krovište, izgrađuje se i oprema klupski kafić koji je jedan od ljepših u gradu, postavlja nadstrešnica ispred svlačionica kao i nova ograda oko igrališta, uvodi rasvjeta pa se može trenirati i igrati po noći, uređuje se samo igralište, od nove trave do najnovijeg podzemnog sustava zalijevanja koji se proteže po cijelom terenu. Sve je to bilo potrebno da bi se dobila licenca za nastup u 3. HNL u koju se klub plasirao ove godine pobijedivši u kvalifikacijama Plitvicu iz Gojanca.

Na tome se nije stalo. Izgrađena je zapadna tribina sa 200 sjedećih mjesta, a izgraditi će se još jedna za 100 gledatelja. Postavljena je moderna i funkcionalna kućica za snimanje utakmica, što je u ovom rangu takmičenja obavezno. Za sljedeću godinu već postoje novi planovi koji će opet Šuderku dići na viši nivo i uopće ne sumnjamo u njihovu realizaciju. Radi se i na ideji izdavanja monografije Rudara, koja bi se trebala realizirati 2014. godine.

Ekipa je mlada i ambiciozna, sastavljena uglavnom iz kadrova vlastite nogometne škole uz nekoliko pridošlica koji svojom kvalitetom izvrsno popunjavaju sklad same momčadi. Trener Anton Srša dokazani je i provjereni nogometni stručnjak čija A licenca nikada nije bila upitna, iako je zbog birokratskih zavrzlama bilo nekih poteškoća.

Na kraju moramo spomenuti i navijače, popularne Lapornike, koji vjerno prate svoj Rudar i čija je podrška jednostavno nemjerljiva.

Znakovite su i riječi poznatog središćanca, sada stanovnika Kotoribe, vrsnog novinara i poznavatelja nogometa gospodina Mladena Grubića: Igrajte bez straha i respekta prema 3.HNL. Imate moćan sastav koji zaslužuje uspjehe !

 

Renesansa kluba traje i nastaviti će se u narednom periodu. Takvu zahuktalu mašineriju gotovo je nemoguće zaustaviti. Muralist im želi puno uspjeha, kako na sportskom tako i na materijalnom planu i pozdravlja standardnim rudarskim pozdravom SRETNO !