NK “Rudar” u subotu (02.02.) započinje pripreme za proljetni dio sezone

Još malo i na početku smo nastavka proljetnog dijela prvenstva za sezonu  2018./19.  te sve ekipe već polako kreću u pripremno razdoblje.

NK „Rudar“ iz Murskog Središća svoje pripreme za proljeće  započeti će u subotu 02.02.2019. O samom pripremnom  razdoblju kao i igračkom kadru, željama i nadanjima razgovarali smo s  predsjednikom  kluba Damirom Cilarom kao i trenerom Željkom Domjanićem.

Trener Željko Domjanić veli  da  u pripreme ulazi  sa skoro istim igračkim kadrom kao i na jesen osim bez ozlijeđenog Borisa Vurušića , te Denisa Zadravca koji je napustio klub. Što se tiče novih igrača svakako bi trebala kvalitetna zamjena za ozlijeđenog Vurušića, igrača koji bi svojom kvalitetom mogao pomoći cijeloj ekipi.

U pripremnom razdoblju planira se održati 18 -20 treninga što na igralištu Šuderka, Boksačkom klubu Čakovec i trening kampu u Šibeniku.

U tom razdoblju odigrat će se i četiri pripremne prijateljske utakmice prva  s ekipom Šibenika(juniori) 09.02., zatim 16. 02. S ekipom NK „Ivančica“, 23. 02. S ekipom  NK „Donji Koncovčak“, 02. 03.  NK „Plavi“ Peklenica, a već 09. 03. odlazi se na prvu prvenstvenu utakmicu kod vrlo jake ekipe Bednje.

Želja je svakako postići bolji plasman od jesenskog, što se tiče prvenstva, dok u Cup natjecanju želja je proći ekipu Nedelišća i, a zatim kasnije se plasirati u samo finale.

Predsjednik Damir Cilar rekao je da je igrački kadar  gotovo isti s tim da se  ekipi pridružio  Karlo Končić, vratar koji je svoj nogometni put  počeo u Rudaru, a jedno kraće razdoblje  proveo je u susjednim klubovima. Denis Zadravec napustio je klub, a iz Rudara mu se najljepše zahvaljuju na fer i korektnom odnosu koji je pokazivao cijelo vrijeme kao igrač Rudara, te mu žele puno uspjeha u daljnjoj njegovoj igračkoj karijeri. Radi se na dovođenju  još nekih igrača, pregovori traju, a svakako će se pokušati naći adekvatna zamjena za  ozlijeđenog Borisa Vurušića, koji je već operiran te ja na laganom putu oporavka.

Svakako je želja Rudara da ostvari rezultate koji će mu omogućiti plasman u viši rang natjecanja 3. HNL ligu, u što će se uz kvalitetan rad trenera Domjanića, kao i ozbiljnost cijele ekipe svakako ostvariti, uvjeren je predsjednik Cilar.

I ove godine NK „Rudar“ uz pomoć sponzora „Inter – viličari“ d.o.o.  i njihovog direktora Zvonka Babića odlazi na mini pripreme u Šibenik (07. 02. – 10. 02. 2019.)

Ujedno koristi prigodu da obavijesti sve navijače kao i prijatelje kluba da će se godišnja skupština kluba održati polovinom  veljače, a prodaja godišnjih karata kreće od 01. 02. 2019.

(tekst Z. Rihtarec, foto: arhiva Muralista, zr, tt)