NK “Rudar” u petak 28.02. održao svoju redovnu godišnju skupštinu

U petak 28. 02. 2020. godine NK „Rudar“ održao je svoju redovnu godišnju skupštinu. Što se izbornog dijela skupštine recimo samo da je došlo do promjena u Upravnom odboru kluba, a i izabran je novi dopredsjednik kluba.

Na skupštini su iznijeti kako sportski tako i financijski rezultati tijekom 2019. godine, a predsjednik kluba Damir Cilar obavijestio je prisutne i o radovima na stadionu  koji su  učinjeni tijekom 2019. godine.

U svom obraćanju istaknuo je što se sportskog dijela tiče ulazak kluba u viši rang natjecanja tj.  iz 4.HNL i  3.HNL ligu. Tim ulaskom bilo je potrebno osvježiti i rekonstruirati ekipu. Za trener je dovede Dražen Škvorc  s kojim je napravljena križaljka novopridošlih igrača.

Ekipa je u jesenskom dijelu zauzela 7. mjesto na prvenstvenoj ljestvici 3.HNL s čijim rezultatom su u Rudaru bili zadovoljni. Želja je daljnji prolazak u Kup natjecanju, prolazak u polufinale.

Kao predsjednik uprave kluba posebno je istaknuo dobru suradnju s Gradom Mursko Središće i gradonačelnikom Draženom Srpakom uz čiju se financijsku pomoć došlo do postavljenog cilja, a to je završetak 3. faze izgradnje tribina, a to je uređenje svlačionica i popratnih prostorija. U tom dijelu posebno se zahvalio tvrtkama Sobočan interijeri koja je opremila svlačionice  i Deban dizajn koja je opremila sudačku i društvenu prostoriju. Zahvalio se i svim pojedincima koji su nesebično pomagali pri izgradnji, uređenju i čišćenju prostorija kako bi sve bilo učinjeno na vrijeme prije početka sezone.

Plan za 2020. godinu  osim sportskih izazova kao što je osvajanje  šestog mjesta i ulazak u play-off 3.HNL lige i  što dalji plasman u Kup-u, svakako je daljnja izgradnja tribina i čim raniji njezin završetak kako bi i gledatelji mogli uživati u puno boljim uvjetima kod posjeta utakmica, a i kako bi druge Udruge također mogle koristiti u raznim svojim sportskim događanjima.

Klub će se kandidirati prema Hrvatskom nogometnom savezu u svezi izgradnje 5 nogometnih terena na području Međimurske županije.

Nakon predsjednika kluba Smiljan Liklin i blagajnik Denis Bogdan pročitali su financijsko izvješće kluba i ustvrdili kako je klub poslovao pozitivno te kako se u novu kalendarsku godinu nije ušlo s nikakvim dubiozama, što su skupštinari popratili s odobravanjem.

O sportskim rezultatima kluba u prošloj godini izvijestili su treneri Smiljan Liklin i Dražen Škvorc.

Smiljan Liklin vodio je ekipu Rudara u proljetnom dijelu 4. HNL i to nakon što je dotadašnji trener Željko Domjanić dao ostavku iz osobnih razloga. Na klupi Rudara je u tom vremenu proveo 11 utakmica i ekipa je pod njegovim vodstvom ostvarila 5 pobjeda, 3 remija i 3 poraza s gol razlikom 21:13.

Na kraju natjecanja Rudar je osvojio 6. mjesto s 12 pobjeda, 8 neriješenih i 10 poraza s osvojena 44 boda i gol razlikom 50:33.

Dražen Škvorc je u svom izvješću istaknuo kako je nakon što je preuzeo ekipu u vođenju 3. HNL u klub došlo 9 novih igrača: Mesarić, Radiković, P. Pintarić. E. Pintarić,Slunjski, Antolović, Kuhar, Nedeljko i Zrna. Na jesen se odigralo 14 utakmica te je ostvareno 6 pobjeda 1 neriješena i 7 poraza te je osvojeno 19 bodova uz gol razliku 23:30  osvojeno 7. mjesto.

U Kup-u MNS ekipa je došla 1/4 finala uz šansu za plasman u ½ finale s obzirom da se utakmica protiv Nedelišća igra u M. Središću.

S pripremama za drugi dio natjecanja počelo se 18.01. 2020 i  odrađeno je 25 treninga i odigrano 5 utakmica. U zimskom jesensko roku Rudaru su Vaš, Zeljko i Režić  koji bi uz svoje iskustvo i znanje morali biti pojačanja. Klub je napustio P. Pintarić. I on je ponovio da je glavni cilj ekipe ulazak među 6 ekipa 3.HNL Sjever i što dalje dogurati u Kup-u MNS, po mogućnosti u finale.

Marko Mikolaj ukratko je iznio j rezultate i rad ŠN „Rudar“ istaknuvši kako je između  ove dvije udruge neophodna suradnja na najvišem nivou.

Predsjednik NK „Mura“ Hlapičina Dragutin Stojko rekao je da mu je drago što klub ima tako dobre rezultate kako na sportskom tako ina ovom drugom poslovnom te da i oni jedva čekaju da se tribine završe, jer će onda i oni doći na red za veću financijsku potporu.

Branko Srpak nekadašnji predsjednik kluba i dugogodišnji član Upravnog odbora ukazao je na neke stvari koje mu se ne sviđaju i koje bi trebalo ispraviti. Prije svega to se odnosi na popis članstva u klubu, te da se zna tko ima pravo glasa, a tko ne na skupštinama. Istaknuo je još da skupština mora biti svečani čin, a on to ne vidi.

Na kraju se skupu obratio gradonačelnik Murskog Središća i saborski zastupnik te predsjednik kluba u trostrukom mandatu Dražen Srpak.

Pije svega je istaknuo da je odluka u natjecanju u 3. HNL bila dobra i sada se već pokazuje koliko to znači za sport u gradu Mursko Središće. Slaže se da bi bilo dobro da se napravi popis članova kluba, ali nije to ono što je u ovom trenutku najbitnije klub posluje dobro i na sportskom i na financijskom planu, učiniti će se dodatni napori za dovršetak tribina pa su zbog toga već poduzeti neki koraci u nabavci sredstava. Obratio se i igračima te im uputio riječi potpore  u daljnjem natjecanju 3. HNL.

Nakon službenog dijela skupštine svi prisutni krenuli su u razgledavanje novo izgrađenih svlačionica i popratnih prostorija, te izrazili oduševljenje viđenim.

(tekst i foto: zr)